top of page

24e tijd voor Brinky Brinky rallysport in stage 2 van de MDC


In dag twee van de Morocco Desert Challenge hebben Rik en Gydo een 24e tijd gereden. Daarmee staan ze nu 20e algemeen. Fransman Mathieu Serradori met zijn Century Buggy gaat aan de leiding, beste Nederlander was Ronald Schoolderman, met een 6e tijd. Door een uur tijdstraf is hij echter flink teruggezakt in het algemeen klassement.


Voor Rik en Gydo is er nog van alles mogelijk, de verschillen zijn betrekkelijk klein en de achterstand op de nummer tien in het klassement is zo'n 20 minuten.


Gydo: ,,De stage begon met heel veel stenen. We reden een band lek en daarna reden we ons vast in een greppeltje waarbij we snel losgetrokken werden. Met wat zoekwerk qua navigatie verloren we een minuut of tien. We zaten niet lekker in het ritme, we hopen dat morgen beter is. Met ruim 400 kilometer proef belooft het een pittig dagje te worden. Het is warm hier in Assa, en de komende dagen wordt het 40 graden, dus het gaat zwaar worden voor mens en machine. Maar we kijken weer uit naar morgen!''Stage 3: Assa - Foum Zguid De rally gaat verder met een 416 kilometer lange proef, zonder verbinding. Het eerste deel is snel, daarna volgt een zoutmeer en aan het einde van de stage de eerste duintjes.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page