top of page

Andalucia Rally 2021 Finish: sterk WK-debuut

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022Brinky Rallysport kijkt terug op een zeer geslaagd debuut in de WK-rally in Andalusië. Jan Peter Hartog en Mark Salomons schopten het in de Open klasse tot het podium terwijl Rik van den Brink en Gydo Heimans de felbegeerde FIA-sticker binnenhaalden en een leerzame week beleefden.


In de T1-klasse, de snelste klasse van het veld, eindigden Van den Brink en Heimans op de negentiende plaats algemeen. De enige domper was het tijdverlies op de eerste dag, toen er ruim een uur verloren ging bij de reparatie van een afgebroken wiel. Heimans keek verder terug op een zeer geslaagde week.


“We hebben op de eerste dag wat tegenslag gehad, maar de laatste drie dagen hebben we voluit kunnen knallen. Vandaag was nog een taaie afsluiter. De eerste proef over honderd kilometer ging door de bergen, het was heel smal en daar hebben heel veel buggy’s ons ingehaald. Het laatste stuk was sneller en daar konden we hen weer inhalen. We hebben toch wel wat behouden gereden in de laatste proef om ervoor te zorgen dat we de finish halen.”


Voor de kopmannen van Brinky was het een nuttige week. Zo onderging de wagen voor het eerst de FIA-keuring en maakte navigator Heimans voor het eerst gebruik van het digitale roadbook, dat zijn intrede doet in de rallywereld.


“We hebben ontzettend veel geleerd, ik ben heel blij met het digitale roadbook. Dat was toch wel een beetje spannend vooraf, maar nu zijn we eraan gewend. Het is eigenlijk leuker dan voorheen. De auto heeft nu een FIA-sticker, dus eigenlijk kan het niet mooier. Nu kunnen we op naar Polen, daar gaan we weer knallen.”Hartog en Salomons lagen in de Open klasse gedurende de hele week op koers voor het podium en dat liep op de laatste dag niet meer mis.


“We hebben vandaag ons eigen tempo gereden”, aldus Hartog. “Het begon in de bergen en dat ging een stuk beter dan tijdens de eerdere dagen. Het liep een stuk soepeler. Daarna werd het iets technischer en sneller, dat ging ook heel goed. Ook vandaag reden we weer de derde tijd en die plek hebben we in het klassement ook vast kunnen houden, dus dat is heel mooi.”

7 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page