top of page

Andalucia Rally 2021 Stage 1: van den Brink verliest een uur


Jan Peter Hartog en navigator Mark Salomons hebben donderdag in de eerste etappe van de Andalucia Rally het tempo weer een tandje opgevoerd ten opzichte van de proloog.


In de 177 kilometer lange proef deden ze vooraan mee in de Open klasse, al is vanwege het ontbreken van een uitslag niet helemaal duidelijk hoe de kaarten geschud zijn. “Het ritme ging flink de hoogte in ten opzichte van gisteren”, verklaarde Salomons na afloop. “Als Jan Peter sneller gaat rijden, kom ik qua navigeerwerk ook beter uit. Uiteindelijk valt alles in elkaar.”


In tegenstelling tot de eerste proef kon Salomons donderdag niet navigeren met het elektronische roadbook. “We werden aan het begin van de proef wel een beetje verrast dat we geen elektronisch roadbook hadden. We moesten weer overstappen op de papieren variant, daardoor was het weer een beetje ‘old school’ om het zo maar te zeggen. Het was een pittige proef met veel navigeerwerk, maar over het algemeen ben ik heel tevreden.”


Hartog en Salomons hopen zich vrijdag te kunnen meten met de concurrenten in de FIA-klasse als ze ook hetzelfde parcours afwerken als de koplopers:

“Vandaag hebben we minder gereden dan de FIA-klasse, maar in theorie rijden we morgen hetzelfde parcours. Dan gaan we wel even appels met peren vergelijken en kijken wat we doen ten opzichte van de rest.”


Voor Rik van den Brink en navigator Gydo Heimans ging het iets minder. De twee verloren een uur toen er in de tweede proef van de dag een wiel afbrak.


“We hadden het onderdeel gelukkig bij ons en konden repareren”, zei Heimans na afloop. “In de eerste special zat de snelheid er goed in, gisteren in de proloog moesten we toch nog wel even wennen. De snelheid was goed, we hebben veel mensen in kunnen halen. In de tweede proef hebben we ook veel mensen ingehaald, het ging heel aardig. Dan zie je ook als je stilstaat hoeveel mensen je ingehaald hebt, dan komen er weer veel voorbij.”


Het resultaat was daarom niet naar tevredenheid, maar Heimans stelt dat er ook positieve kanten aan de pech zitten: “Het is frustrerend, maar het is mooi om te zien dat we qua sleutelen ook beter zijn geworden. Uiteindelijk zijn we gekomen om te leren en hebben wat betreft de prestaties geen hoge verwachtingen. De komende dagen gaan we proberen om weer naar voren te komen en dan zien we wel wat we kunnen doen.”3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page