top of page

Andalucia Rally 2021 Stage 2: grote glimlach voor Brinky Rallysport

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


Er wordt gelachen bij Brinky Rallysport. Rik van den Brink en Gydo Heimans eindigden vrijdag als zeventiende in de snelste T1-klasse terwijl Jan Peter Hartog en Mark Salomons in de Open klasse meedoen om het podium.


Van den Brink en Heimans eindigden nipt achter Ronald Schoolderman in de langste etappe van de Andalucía Rally. Aan de finish was het verschil slechts tien seconden.


“We komen met een grote glimlach uit de auto”, zei navigator Gydo Heimans na afloop. “Eigenlijk alles zat er wel een beetje in en dan de zeventiende tijd in dit veld halen, dat is iets waar we heel tevreden mee mogen zijn. De snelheid is goed, maar dat was gisteren eigenlijk ook al zo. Er kan morgen misschien nog wel een tandje bij, maar dat moeten we zien.”

Voor Heimans was het digitale roadbook in eerste instantie een beetje wennen, maar inmiddels heeft hij het onder de knie: “We hebben het digitale roadbook aardig in de vingers. Het is wel raar dat je, op een afstandsbediening na, niets meer in de hand hebt maar het bevalt wel heel goed. Iedereen heeft daardoor ook gelijke kansen.''


Aan de andere kant van de Brinky Rallysport-tent stond Jan Peter Hartog ook met een goed gevoel, al begon hij vrijdagochtend een beetje voorzichtig.


“We begonnen in de bergen en dat is toch niet helemaal mijn sterkste punt” gaf Hartog na afloop van de proef toe.

“Ik was redelijk voorzichtig en ging het iets rustiger dan gisteren, toen het tempo vrij hoog lag. Voor m’n gevoel mis ik dan in de bergen nog iets aan ervaring en dan doe je toch wat voorzichtiger terwijl het gisteren misschien wel gevaarlijker was. Vergeleken met Bulgarije is het wat smaller en hebben we rustiger gereden. We hebben ons eigen ding gedaan.”


Eenmaal op het vlakke ging Hartog als een speer en kon hij zich mengen in de strijd om de voorste plaatsen in de Open klasse. “In de heuvels en op het vlakke kwamen we beter in ons ritme en ging het eigenlijk heel goed. Ik zat even in het stof van een SSV, maar verder reden we echt goed. Je hebt altijd van die momenten dat het net goed gaat, maar eigenlijk hebben we geen gekke grote dingen meegemaakt.”


Hartog staat na twee etappes in de top-drie van de Open klasse. “Het gaat gewoon heel lekker en de snelle stages zijn wel ons ding. Van mij mag het ook wel technisch blijven, het was op de eerste dag wel echt geweldig.”


Zaterdag staat er weer een lange special op het programma, maar dan nog sneller dan de etappe van vrijdag.25 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page