top of page

Andalucia Rally 2022 Stage 3: beste resultaat tot nu toe voor Rik en Gydo


Brinky Rallysport gaat met een goed gevoel beginnen aan de laatste dag van de Andalucia Rally. Jan Peter Hartog en Mark Salomons schoven weer een plekje op in de Open klasse, Rik van den Brink en Gydo Heimans scoorden hun beste resultaat van de week.


In de Open klasse schopten Jan Peter Hartog en Mark Salomons het zaterdag tot het podium. “Het ging super, JP komt echt in z’n element op dit soort proeven en het gaat gewoon heel hard”, vertelde Salomons na het behalen van de derde plaats.


“We rijden in ons achterhoofd toch wel met het idee om het podium te behouden, dus we hebben ook niet veel risico genomen. We zijn safe, maar snel onderweg. Na de neutralisatie hadden we een paar stukken die veel leken op wat we gisteren ook gereden hadden. Als je het parcours dan herkent, kun je ook wat sneller. Nadeel was echter dat heel veel stukken nu wel kapotgereden waren.”


Salomons en Hartog kunnen zondag op de laatste dag nog aanspraak maken op het podium in de Open klasse.


“Zeker met de vooruitzichten die we nu hebben moeten we zorgen dat we heel aan de finish komen”, zei Salomons met betrekking tot het klassement. “We staan een paar minuten achter Dave. Er kan van alles gebeuren, maar de focus ligt vooral op uitrijden en finishen.”


Het vinden van een goed ritme was zaterdag heel belangrijk voor Van den Brink en Heimans, die in de snelste T1-klasse iets meer dan een half uur prijsgaven op dagwinnaar Nasser Al-Attiyah.

“Het was een hele snelle etappe, de eerste proef was 230 kilometer”, vertelde Heimans. “Dat was de langste van de week en daar hebben we ook een beetje gereserveerd gereden om de juiste snelheid voor die lange rit te vinden. We kwamen al vrij snel in een goed ritme en die eerste proef hadden we een hele mooie tijd, al waren we een paar minuten langzamer dan Ronald [Schoolderman].”

In het tweede deel van de etappe wonnen Van den Brink en Heimans vervolgens nog wat tijd op de voorgangers, waardoor een vijftiende plek in het klassement nog tot de mogelijkheden behoort.


“Na de neutralisatie zijn we er nog even voor gaan zitten om weer dichterbij te komen. Dat is wel gelukt, maar we hebben wel een minuutje verloren. De zestiende tijd bij de auto’s zijn we hartstikke trots op, we zijn weer een plekje gestegen en hopelijk kunnen we morgen de top-vijftien binnendringen.”


De laatste etappe van de Andalucia Rally telt zondag nog eens meer dan 200 kilometer.


7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page