top of page

Rallye Breslau 2021: winst voor van den Brink en Heimans

Bijgewerkt op: 1 sep. 2022


Een drastische wending op de slotdag heeft ervoor gezorgd dat Rik van den Brink en Gydo Heimans zich tot winnaars gekroond hebben van de Breslau Rallye. Ook Jan Peter Hartog en Mark Salomons brachten de zware wedstrijd tot een goed eind met de achtste plaats algemeen.


“Het venijn zat in de staart, het was een zware dag vandaag”, vertelde Heimans aan de finish van de Breslau Rallye. De navigator en zijn coureur Van den Brink hadden even daarvoor de overwinning gepakt in het algemeen klassement. Onverwacht, want de achterstand op koploper Ronald van Loon was aan het begin van de laatste dag best groot. Van zeven minuten ging het naar een voorsprong van drie minuten. “Aan de finish bij de eerste proef zagen we dat we twee minuten goed gemaakt hadden, toen stonden we nog op vijf minuten. Bij de finish zaten we voor Ronald en toen duurde het vrij lang voordat hij kwam. De tijd bleek uiteindelijk in het voordeel van ons.”


Zo schreef de equipe van Brinky Rallysport de wedstrijd op haar naam, een editie die de boeken in gaat als een hele zware: “Het is een prachtige week geweest met een rally die zwaarder was dan voorgaande jaren. Als je ziet wat er aan de start staat en waar we nu staan, dan kunnen we daar alleen maar trots op zijn. Het is een teampresentatie van de monteurs en onszelf, alles viel op z’n plek.”


Ook Jan Peter Hartog en Mark Salomons hadden op de laatste dag nog wel iets te winnen. De twee maakten donderdag een flinke opmars en stelden de achtste plaats in het klassement bij de auto’s veilig. “Na wat opstartproblemen is het een lange en mooie week geweest”, vond Salomons. “We stonden ver, maar hebben laten zien dat we toch konden knokken naar een mooi resultaat. Dat geeft een goed gevoel. We hebben laten zien dat we in de top-vijf mee kunnen komen, dat geeft een goed gevoel voor de volgende wedstrijden.”


Technische problemen aan het begin van de week speelden het duo parten, maar desondanks werd de potentie wederom aangetoond. “Het is een beetje het aloude ‘wat als’-verhaal, maar zonder die pech hadden we heel mooi bovenin gestaan. Het is natuurlijk een sport waarin het materiaal ook mee moet gaan. Het hoort erbij, dat kun je verwachten. Je moet altijd doorgaan en proberen om het beste ervan te maken.”


Na de Fenix Rally, de Andalucia Rally en de Breslau komt er een eind aan een intensieve periode voor Brinky Rallysport. De formatie komt wellicht later dit jaar nog in actie tijdens een van de Nederlandse wedstrijden. “Maar eerst gaan we hier van genieten”, sluit eindwinnaar Heimans tevreden af.

1 weergave0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page