top of page

TDC 2022: Brinky Rallysport aan de start met een Borgward

Bijgewerkt op: 15 aug. 2022


Wie de startlijst van de Tunisia Desert Challenge al eens goed bekeken heeft, had het al opgemerkt: Brinky Rallysport komt in actie met een Borgward. De Mitsubishi ASX waar het team de laatste rally’s mee in actie kwam was al flinke stap vooruit, de Borgward doet daar nog een schepje bovenop.


Nadat in 2021 de ASX werd gekocht van Wevers Sport, is nu ook de Borgward overgenomen. Deze kwam afgelopen januari nog in actie in Saoedi-Arabië tijdens de Dakar. De geschiedenis van deze auto gaat terug naar 2009, toen deze als fabrieksauto door Mitsubishi werd ingezet. Vervolgens nam Wevers Sport een aantal van deze auto’s over en kwam de Ford HRX tot leven. Bernhard ten Brinke scoorde er een 8e plaats mee in de Dakar van 2012. In 2018 raakte automerk Borgward betrokken bij het project. Dakarwinnaar Nani Roma kwam in de Dakar van 2020 nog in actie met de Borgward.

Grootste verschil tussen de ASX en de Borgward is het gebruik van een V8 5-liter benzinemotor van Ford, waar de ASX is voorzien van een 6-cilinder dieselmotor van BMW. Rik en Gydo kijken er naar uit om de Borgward aan de tand te voelen in de komende Tunisia Desert Challenge.

Gydo Heimans: ,,We kijken er naar uit om kennis te maken met deze auto. Behalve wat kilometers op de weg hebben we er nog niet echt mee kunnen rijden. Technisch gezien is het weer een stap vooruit, als je bijvoorbeeld kijkt naar de differentiëlen. De beleving met de benzinemotor zal sowieso heel anders zijn. We zijn benieuwd wat deze auto kan ten opzichte van de dieselversie.’’

In de Fenix Rally vorige maand ging het mis op dag één met een storing in de boordcomputer, maar de rest van de week verliep prima met goede dagklasseringen en een etappeoverwinning. ,,Als we terugkijken op de Fenix Rally hebben we het prima gedaan. Die eerste dag was zonde, maar dat kan een keer gebeuren. Het tempo was goed en de samenwerking met 4x4 Centrum Ermelo verloopt steeds beter’’ vertelt Gydo.

,,Het is lastig inschatten hoe we het gaan doen in de TDC. We zullen ook weer even moeten wennen aan de auto, en als je kijkt naar het veld verwacht ik een hele sterke top tien. Als we daarin kunnen finishen, doen we het goed. We gaan naar El Borma, daar kan van alles gebeuren, in positieve of negatieve zin. We hebben de afgelopen rally veel vertrouwen getankt met het rijden in de duinen, waarbij we de rust goed hebben kunnen bewaren. De TDC is weer een niveau hoger, ook voor mij als navigator, we kijken er erg naar uit.’’

De Tunisia Desert Challenge wordt verreden van 22 t/m 29 april met de start in Djerba en finish bij Touzeur.

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page