top of page

Rallye Breslau 2022 Qualifying Stage: Brinky Rallysport begint goed

Bijgewerkt op: 5 sep. 2022


Veel te winnen was er niet zondag in de proloog van de Breslau Rallye, maar verliezen was wel degelijk mogelijk. Rik van den Brink en Gydo Heimans hielden de wagen in het juiste spoor en kwamen met de derde tijd aan de finish.


De proloog van de Breslau ging over een afstand van 6,8 kilometer. Van den Brink en Heimans vertrokken als eerste auto, maar toen waren er al heel wat deelnemers uit andere klassen over het parcours getrokken.

“De derde tijd is prima, er lagen genoeg sporen”, zegt Heimans. “Het was vooral sporen volgen, het navigeren was eigenlijk minimaal. Er was veel afgezet met linten zodat je niet de verkeerde kant op gaat rijden. Het bied kansen voor morgen. Ik hoop dat we uit het stof kunnen blijven. Het is goed dat we vandaag even weer hebben kunnen proeven, we hebben met de auto kunnen wennen aan het terrein.”


Het is warm in Polen. Het kwik steeg zondag tot een temperatuur van zo’n 32 graden. Dat zorgt dat Van den Brink en Heimans extra maatregelen nemen: “We hebben gelukkig airco en dat scheelt een graad of vijf, maar het is warm en benauwd. Het is zaak dat we voldoende drinken. Dat is iets om op te letten, daar moet je eigenlijk voor de proef al mee beginnen en is gewoon iets om rekening mee te houden.”



6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page