top of page
  • Brinky Rallysport

Brinky Rallysport debuteert in Rallye du Maroc

Brinky Rallysport staat komende zaterdag aan de start van de Rallye du Maroc. Een rally die meetelt voor het FIA wereldkampioenschap Cross-Country en gezien wordt als de laatste belangrijke test in aanloop naar de Dakar Rally. Het is de eerste keer dat het team actief is in Marokko, zoals gebruikelijk trekt het samen op met team van 4x4 Centrum Ermelo.


2022 is een druk jaar qua rally’s voor Brinky Rallysport. Na de Fenix Rally, de Tunisia Desert Challenge en de Rallye Breslau volgt nu dan de Rallye du Maroc.

Gydo Heimans: ,,Voor mij is het de tweede keer Marokko, ik heb de Cartha Rally al eens gedaan. Ik ben heel benieuwd naar de regio, want die is nieuw voor mij. En ik ben heel benieuwd naar de (digitale) roadbooks. Dat hebben we al eens ervaren met de Andalucia Rally en toen stond het er haarfijn in. We gaan werken met het nieuwe type, waarbij het gps gedeelte ingebouwd is in de tablet. De afstandsbediening is iets uitgebreider, en de cap standen die je rijdt staan nu zichtbaar in het roadbook.’’


,,We hebben er veel zin in, de duinen gaan anders zijn dan in Tunesië: hoger en wat uitgerekter. Voor Rick is dat sowieso nieuw. Ambities qua resultaat hebben we niet echt, we gaan er heen om ervaring op te doen en te leren. Bij een FIA wedstrijd is het allemaal veel strakker geregeld, dus dat is goed om mee te maken. We rijden met de ASX, waar we de Fenix Rally mee gereden hebben. Het is de bedoeling om eind oktober de Baja in Portugal nog te rijden met deze auto ‘’ aldus Gydo.



7 weergaven0 opmerkingen
bottom of page