top of page

Rallye Breslau 2022 stage 5: “We moesten even wat rechtzetten”

Bijgewerkt op: 5 sep. 2022

Met een uitstekende tijd in de laatste proef van de Breslau Rallye hebben Rik van den Brink en Gydo Heimans in extremis toch een podium gepakt. Het tijdverlies in de nachtetappe werd daarmee ruimschoots rechtgezet.


Ten opzichte van de belangrijkste concurrent verloren Van den Brink en Heimans donderdagavond zo’n acht minuten. In het klassement was het verschil met de derde plaats daardoor een minuut met nog een kleine tachtig kilometer te gaan. Met de tweede tijd en een moyenne van 73 kilometer per uur kwam de formatie van Brinky Rallysport zodoende nog wel aan de derde plek in het klassement.


“We moesten nog even wat rechtzetten”, zegt Heimans aan de finish. “We begonnen met een minuut achterstand op de derde plek en konden pas heel laat starten. Gelukkig hoefden we niet veel in te halen, maar bij de finish zag ik wel dat we redelijk veel ingehaald hebben. Het was lastig qua navigatie, maar we hadden een dag waar alles klopte. Het rijden ging super, het navigeren was foutloos. Zo hoort het.”


Het was een Breslau met twee gezichten. “Het is zonde dat we een deel van de woensdag niet gereden hebben. Het terrein hier bij Drawsko Pomorskie is mooier dan waar we eerst zaten, ik ben blij dat we daar weggingen”, wijst Heimans op het eerste bivak. “Het was veel te zwaar. De laatste dagen waren een mooie afsluiter met alsnog te weinig kilometers. De laatste dagen maakten veel goed.”


Het programma voor de tweede helft van het jaar ziet er als volgt uit. “We gaan de komende weken werken aan de definitieve kalender voor de tweede helft van het jaar, maar de Balkan staat wel op het lijstje met Andalusië en misschien Marokko. We moeten even kijken of het gaat passen.”


25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page