top of page

Rallye Breslau 2022 stage 4: Brinky Rallysport geniet van strijd om tweede plek

Bijgewerkt op: 5 sep. 2022De Breslau Rallye nadert zijn apotheose en Brinky Rallysport doet volop mee om de podiumplekken. Rik van den Brink en Gydo Heimans bezetten nu de derde stek, maar hebben nog uitzicht op de tweede of zelfs de eerste plek.

Hoewel de verhuizing woensdag niet helemaal volgens plan verliep, kregen de deelnemers wel een beloning voor het lange wachten. “De eerste drie dagen viel het tegen, ook qua kilometers”, zegt Heimans. “Vandaag was het echt een serieuze dag, echt een hele mooie piste. Het was echt een mooie dag, zeker als je het dan als derde kunt afsluiten.”


De strijd om de tweede plek met Ronald Schoolderman is behoorlijk interessant en leeft ook enorm bij het team. “We genieten met volle teugen van de strijd. Direct na de finish kijken we naar de tijden, dat is hartstikke mooi. De nummer één is een beetje te hoog gegrepen, dus we maken er een mooi onderling duel van. We moeten Dave ook niet uit het oog verliezen, die staat er ook goed bij.


De nachtstage is in de Breslau Rallye altijd een moment waar de rally gemaakt of gebroken kan worden. “Vanavond rijden we 56 kilometer, daar kan veel verschil gemaakt worden. Over het algemeen ligt het ons wel, maar je moet ook een beetje geluk hebben met je voorganger. Het is soms maar net welk pad je kiest op een moeilijk of bij wie je in het stof zit. Het is afwachten hoe het uitpakt, hopelijk kunnen we lekker doorrijden. Als het tegenzit, kun je daardoor ook veel tijd verliezen.”7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page