top of page

TDC 2021 Finish: Brinky Rallysport kijkt met gemengde gevoelens terug

Bijgewerkt op: 1 sep. 2022Brinky Rallysport heeft de Tunisia Desert Challenge zaterdag afgesloten met de tweede plaats. Eén enorme pechdag zorgde ervoor dat het team van Rik van den Brink en Gydo Heimans niet tot het eind mee kon doen om de overwinning, maar op de laatste twee dagen werd vertrouwen getankt. “We zijn blij dat we aan de finish zijn, we hebben een beetje gemengde gevoelens”, vertelde Heimans. “De laatste twee dagen hebben we het goed afgesloten denk ik, we hebben echt kneiterhard gereden.”


Van den Brink en Heimans waren op de laatste dag in duel met Ronald Schoolderman om de overwinning, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek in het dagklassement. “We waren direct achter Ronald binnen, maar net voor hem gestart. We zaten op een gegeven moment helemaal vooraan en dan moet je op koers rijden. Er was geen spoor en daar durfden we niet meer hard te rijden omdat er ieder moment wat kan gebeuren.”


Ondanks dat de tevredenheid van een mooie week racen overheerste, stipte Heimans nog wel een leerdoel aan voor de komende maanden. “We zijn heel blij dat we de finish gehaald hebben, we hebben een mooie week gehad. Ook hebben we de conclusie moeten trekken dat we in de duinen nog heel veel moeten leren, maar op de snelle paden zijn we heel snel. We moeten werken aan ervaring in de duinen, daar gaan we deze winter eens aan werken.”2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page