top of page

Brinky Rallysport klaar voor mooi avontuur in Andalucia Rally

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


Na de uitvoerige technische- en administratieve keuring is Brinky Rallysport klaar voor het debuut in een FIA-rally. Dinsdag kwamen de beide equipes al in actie tijdens de shakedown.


De nieuwe wagen wordt wederom bemand door Rik van den Brink met Gydo Heimans als navigator. Jan Peter Hartog en Mark Salomons zitten in de tweede wagen. Aanvankelijk zouden beide equipes uitkomen in de hoogste FIA-klasse, maar dat gaat voor Hartog niet door. Die wagen is in 2012 gebouwd en heeft in de loop der jaren geen FIA-paspoort opgebouwd. Omdat de eisen aan de rolkooi de voorbije winter aangepast zijn, voldoet de ORD-150 niet aan de nieuwste regels van de mondiale autosportfederatie. Hartog moet daardoor in de Open Klasse starten.


“Het is natuurlijk heel jammer, de kooi is in principe gewoon goed maar omdat die iets ouder is en geen FIA-paspoort opgebouwd heeft, mogen we niet in het FIA-klassement rijden”, zegt Hartog, die benadrukt dat het met de veiligheid wel goed zit. “Aan de andere kant weten we het nu wel en is dat ook de reden dat we hier zijn. We kunnen gewoon meerijden tijdens deze rally, er verandert niet veel. We staan iets verder naar achteren, maar hopelijk hebben we daar niet te veel last van.”


Dinsdag kon er op een kort oefenrondje van 5 kilometer al even gereden worden. “Dat rondje hebben we twee keer gereden. Het eerste rondje merkten we echt dat het heel erg wennen is aan de ondergrond. Het is iets gladder, de auto wil iets meer alle kanten op vliegen. Het tweede rondje was normaal, lekker driften en dat moeten we de rest van de week meer gaan doen.”


De voorgaande wedstrijd in Tunesië was andere koek, maar desondanks hoopt Hartog op een mooi avontuur. “We hebben er enorm veel zin in, we gaan er gewoon weer een mooi avontuur van maken. We komen uit Tunesië en dit is weer een hele andere wedstrijd. De paden zijn sneller en smaller en daardoor ook wel heel spannend. We gaan er wel een mooie wedstrijd van maken.”


Woensdag staat er een korte proloog van 11 kilometer op het programma. Daar wordt de startvolgorde voor de eerste echte etappe bepaald. De vier lange proeven worden dan van donderdag tot en met zondag verreden.

5 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page