top of page

TDC 2022 stage 2: Brinky Rallysport moet stof happen

Bijgewerkt op: 30 aug. 2022Het resultaat in de proloog van vrijdag was aan de magere kant voor Rik van den Brink en Gydo Heimans, maar de Brinky Rallysport-crew heeft zich in de eerste lange etappe een aardige inhaalslag gemaakt.


Het duo eindigde zaterdag in de 354 kilometer lange proef op de achtste plaats. Dat had de zesde plek kunnen zijn, maar aan het eind van de etappe kregen Van den Brink en Heimans nog vijf minuten boven op hun eindtijd vanwege een gemist waypoint. Maar gezien de startpositie viel dat alleszins mee aan het eind van een lange dag.


“Het viel tegen hoeveel er voor ons stonden, we gingen als 22ste auto maar er stonden nog aardig was SSV’s voor ons”, zegt Heimans. “Op een gegeven moment start je om de dertig seconden en dat houdt ook in dat het hele veld dichtbij elkaar zit. Je kunt er eentje inhalen, maar dan rijd je weer in het stof van de volgende. Dat heeft wel zo’n zeventig kilometer geduurd. We hebben een aantal stukken wel aardig vrij kunnen rijden, maar toen kropen we weer naar onze voorgangers toe en kregen we hetzelfde.”


Met de achtste plek is de startpositie voor de derde etappe van zondag een stuk beter. “Ik denk dat we wel een redelijke tijd gereden hebben en ik hoop morgen iets verder naar voren te starten. We hebben een waypoint gemist, die telt natuurlijk qua tijdverlies ook wel mee. Maar over het algemeen kunnen we tevreden zijn over onze dag”, sluit Heimans af.2 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page