top of page

Brinky Rallysport zet in Rallye du Maroc volgende stap op ‘rallyladder’

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022

Brinky Rallysport zet de aankomende zes dagen in Marokko de volgende stap op de ladder van de rallysport. Met het debuut in de Rallye du Maroc hopen Rik van den Brink en Gydo Heimans hun grenzen te verleggen zonder daarbij al te veel risico te nemen.


Vrijdag vond onder de rook van Agadir Stadium de technische en administratieve keuring plaats. Alle vinkjes zijn weer gezet bij de formatie van Brinky Rallysport, die na deelname in de Breslau Rally hun volgende stap zetten.


“We hebben er heel veel zin in”, zegt Heimans. “Ik ben ontzettend benieuwd wat de komende week gaat brengen, het is voor ons wel weer een stapje hoger.”


De Rallye du Maroc is onderdeel van het WK Cross-Country, de belangrijkste competitie in de woestijnrally’s. Dat moet volgens Heimans ook terugkomen in zijn navigatiewerk. “Ik denk dat het professioneler is en ik ben benieuwd of we dat ook in de roadbooks terugzien. Dat zou ook betekenen dat je een wat hoger tempo kunt rijden omdat je meer op het roadbook kunt vertrouwen. Daarnaast ben ik ook benieuwd naar het terrein, Marokko is een ander land en ik verwacht wel wat ander terrein. We houden rekening met veel stenen en gaan we veel lol maken.”

Voor Brinky Rallysport is het een mooie kans om zich te meten met de absolute wereldtop, die aan de start staat in Agadir. Een belangrijk moment om te leren, zegt Heimans.


“Je probeert altijd aan te haken en zeker als de mensen om je heen wat sneller rijden, dan ga je toch kijken waar ze het verschil maken. Het is mooi dat we ons hier kunnen meten en daar weer van te leren. Het verleggen van grenzen is altijd een lastig punt, maar met het beperken van de risico’s kunnen we wel proberen om aan te haken. Het ongeluk zit in een klein hoekje en ons doel is zeker om uit te rijden, dat staat voorop en we willen zoveel mogelijk leren. Als we dan een mooie klassering kunnen rijden, is dat een mooie bonus.”


Zaterdag staat er een korte proloog op het programma van 9 kilometer. In de dagen daarna moeten de deelnemers zo’n 1.500 kilometer aan ruig terrein trotseren. De finish is op donderdag in Agadir.

26 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page