top of page

Brinky Rallysport zet zinnen op Andalusië na teleurstellende TDC

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022Brinky Rallysport komt woensdag niet meer aan de start in de Tunisia Desert Challenge. Dat heeft het team besloten na een nieuwe moeizame dag in de duinen. Het team zet nu haar zinnen op deelname in de Rally van Andalusië, die in juni verreden wordt (en inmiddels verplaatst is naar eind oktober red.)


Rik van den Brink en Gydo Heimans brachten eerder deze week al een nacht door in de duinen en kwamen samen met het team tot de conclusie dat de wagen niet helemaal goed voorbereid was op de duinen.


“We hebben de eerste dagen echt wel kunnen proeven van de snelheid die deze auto heeft”, zegt Heimans over de Borward. “Maar in de duinen hebben we een andere afstelling nodig en moeten we op een andere manier rijden.”


Een tekort aan tractie zorgt ervoor dat elke duinenpartij een worsteling wordt. “Je wilt dat vermogen op vier wielen kwijt. We hadden wel wat opties om het op te lossen, maar het was allemaal niet ideaal.”

Uiteindelijk bleek de voorbereidingstijd niet goed genoeg te zijn om een goede afstelling voor de duinen te vinden. In samenspraak met het team hebben Van den Brink en Heimans besloten de handdoek in de ring te gooien. “Dan is het heel lastig om die hele zware duinen hier te trotseren”, aldus Heimans.


“We hebben hier al een nacht doorgebracht in de duinen. Dat is voor het avontuur leuk, maar daar komen we niet voor. Het is heel frustrerend, maar uiteindelijk draait het voor ons ook om het plezier in dit spelletje. We gaan ons voorbereiden op ons volgende doel en een nieuwe start maken.”


Dat volgende doel is de Andalucia Rally, die in de eerste week van juni verreden wordt. “Dat is weer een hele andere wedstrijd. Zonder duinen, maar met heel veel andere uitdagingen. En het is voor ons weer een FIA-wedstrijd. Daar kijken we erg naar uit en ik hoop dat we daar het ware potentieel van deze auto kunnen laten zien.”

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page