top of page

Rallye Breslau 2022 stage 2: Brinky Rallysport zonder noemenswaardige schade door slopende etappe

Bijgewerkt op: 30 aug. 2022

Het materiaal kreeg dinsdag flink op zijn donder tijdens de tweede lange etappe van de Breslau Rallye. Rik van den Brink en Gydo Heimans gaven wat tijd toe, maar hielden de wagen heel in lastige omstandigheden.

“Het kon zeker slechter, we hebben een prima dagje gehad”, zegt Heimans, kijkend naar de tijdenlijst. “Het tempo lag wel iets lager dan gisteren, maar dat had vooral te maken met het zware terrein. Het was heel zwaar, een grote slooppartij was het eigenlijk. We zijn blij dat de auto weer intact op het kleedje staat, de jongens hebben wel wat werk te doen vanavond. Het was wederom zwaar door de temperatuur, de airco ging kapot en de ventilator deed het ook niet meer. Daardoor werd het een soort broeikas in de auto, maar ik ben blij dat we er weer zijn.”

Na drie dagen op het militaire terrein gaat de rally woensdag naar een ander deel van Polen. “We kennen het terrein waar we naartoe gaan, daar heb je ook weer tankbanen maar het is toch allemaal iets minder heftig dan hier”, weet Heimans. “Dit zijn allemaal korte knippen, daar gaat het allemaal iets vloeiender en dat komt het rijden ook ten goede. We gaan het zien, ik denk dat we daar ook meer bos krijgen.”


Na drie dagen is Heimans tevreden met het verloop van de rally. “We hebben vandaag wel wat tijd verloren, maar we staan er nog goed bij en er zijn nog drie zware dagen te gaan. Wat dat betreft kan er nog veel gebeuren, de beslissing zal denk ik in de nachtetappe vallen van donderdag op vrijdag. Daar gaat het klassement waarschijnlijk nog een keer op de kop.”3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page