top of page
  • Brinky Rallysport

Dagzege voor Brinky Rallysport in eerste etappe Fenix Rally

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2023

Met de snelste tijd en de leiding in het algemeen klassement bij de auto’s is Brinky Rallysport sterk begonnen aan de Fenix Rally. Het beloofde een lange dag te worden, maar dat viel alles mee: Rik en Gydo waren in de loop van de middag in het bivak bij de oase van Ksar Ghilane.

Gydo Heimans: ,,Het was een top dag! Om vijf voor half zeven vanmorgen vroeg vertrokken we uit het bivak in Djerba voor een 130 kilometer lange verbinding naar de start van de proef die 300 kilometer lang was. Eigenlijk meteen vanaf de start zaten we in het goede ritme. Het begin van de proef was erg lastig qua navigatie, maar daar kwamen we foutloos doorheen. Bij de eerste neutralisatie zaten we iets verder naar achteren, maar daarna hebben we flink wat plekken goed gemaakt en kwamen we aan de kop van het veld en moesten we zelfs de route openen. Daarmee werd het wel wat lastiger, maar we kwamen er goed doorheen.’’



,,Alles zat er zo’n beetje in vandaag, behalve grote duinen. Gravel, zand, stenen, alles wat je kunt verwachten in een woestijnrally. We hebben de voorlopig snelste tijd bij de auto’s en de tweede tijd overall doordat een SSV nog net iets sneller was. Maar we zijn super tevreden. Aan kop bij de auto’s en dat gaan we proberen vast te houden de komende dagen. Morgen een proef van 230 kilometer met een aardig stukje duinen. We hopen daar weer goed doorheen te komen en dit ritme vast te kunnen houden’’ aldus Gydo.


De komende drie dagen blijft de rally in Ksar Ghilane, waarna de marathonetappe volgt. Morgen meer!


Het routekaartje van stage 2 / 17-03-2023


2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page