top of page

Fenix Rally 2021: Brinky Rallysport is er klaar voor

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


Na in 2020 alleen de Breslau Rally in Polen gereden te hebben, pakt Brinky Rallysport de draad weer op in Tunesië met de Fenix Rally. Vandaag stond de technische keuring op het programma, waar het team soepeltjes doorheen liep, met dank aan de ondersteuning van Team 4x4 Centrum Ermelo.


Net als in Polen wil het team gaan voor een goed resultaat. Maar dan moet het iedere dag opnieuw wel helemaal kloppen. Voor zowel Rik als Jan Peter zijn duinen onbekend terrein, behalve dan de ervaringen die opgedaan zijn in met een gewone auto zonder druk van een rally. En dat maakt al het verschil. Navigator Gydo deed wel al ervaring op in de Cartha Rally, die in Marokko verreden wordt.


Gydo: ,,We zijn ontzettend blij dat we hier zijn, eindelijk weer een rally in covid tijd. Voor Rik is de woestijn nieuw, voor mij niet. Maar Tunesië is toch weer heel anders zeggen velen. Constant zijn is de sleutel tot succes. We hebben in Polen laten zien dat de snelheid er is. Door een technisch probleem en een eigen fout zat een goede eindklassering er niet in, maar in deze rally gaan we daar weer voor.’’


Ook Jan Peter en Mark maken hun debuut in de woestijn. De plannen zijn om dit jaar nog een aantal rally’s te rijden, waaronder de Morocco Desert Challenge. En dan is de ervaring die in Tunesië opgedaan kan worden weer een mooie basis om verder op te borduren. Morgen begint de rally aan de rand van Douz bij de kamelenrenbaan, met een special van 137 kilometer met meteen de eerste duinen.


Jan Peter Hartog: ,,De eerste dag zit er zo’n 10% duinen in de route. Voor de rest vooral gravelpaden en andere soorten ondergrond waar we wel meer ervaring hebben. We gaan ons eigen tempo rijden, en als we bij de duinen komen rijden we vooral op zicht en kijken we waar je wel en niet kunt rijden. We hebben vorig jaar alleen Polen kunnen rijden, we hebben nu extra veel zin om deze rally te doen, het is ook weer een mooie opstap naar andere rally’s met meer duinen.’’0 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page