top of page

Fenix Rally 2021 Finish: Brinky Rallysport sluit eerste editie goed af

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


Na zes intensieve dagen kwam er vrijdag op de kamelenrenbaan van Douz een eind aan de Fenix Rally. Het was voor het eerst in lange tijd dat er een grote wedstrijd in Tunesië gehouden werd. Zeker in tijden van corona was het een behoorlijke opgave om de wedstrijd door te laten gaan, maar met behulp van de Tunesische autoriteiten werd de rally behoorlijk succesvol.


De laatste etappe bleek nog best lastig te zijn. Vooral in het begin lag een duinensectie die redelijk tricky bleek te zijn. Daardoor konden de Nederlanders bij de auto’s niet echt meedoen in de strijd om het podium. Teun Stam reed zich vroeg in de proef al vast op een duin. Rik van den Brink ging in de slotfase van de proef in de fout. De Brinky-kopman ging op z’n kant en verloor daarbij veel tijd. Uiteindelijk moesten enkele lokale helpers in actie komen om Van den Brink weer op weg te helpen.


Stam kwam zodoende voor Van den Brink aan de finish en nam de vijfde plaats in het klassement over. Voor Van den Brink restte de zesde plaats algemeen.

Gydo: ,,Er had meer ingezeten. In de eerste tien kilometer haalden we meteen al onze concurrent in voor plaats drie. Door de duinen ging het hartstikke goed. We waren er bijna uit, het laatste duintje gingen we er iets te hard over waardoor we op ons zij raakten. Met twintig lokalen hebben we de auto overeind gezet, maar daarna was de spirit er wel een beetje uit. We zijn hartstikke blij met het resultaat, we hebben ontzettend veel geleerd maar er had nog iets meer ingezeten.’’

Jan-Peter was vrijdag de beste Nederlander en heeft een hele goede rally achter de rug, op de eerste dag na. Toen stond hij stil met technische problemen, maar het herstel was knap in de dagen daarna. Uiteindelijk schopte Jan Peter het nog tot een tiende plaats in het klassement.

Jan Peter: ,,we hebben een superweek gehad. Het begon maandag met wat probleempjes. Het was allemaal nieuw voor ons en we moesten er echt even inkomen. Het enige echte probleem wat we gehad hebben was het achterdiff. Verder in de week ging het steeds beter en zaten we er goed bij. De foutjes die we op maandag gemaakt hebben, hebben we de rest van de week niet meer gemaakt. We hebben ervaring opgedaan deze week, daar kwamen we voor. De dagklasseringen waren na maandag goed, daar kunnen we alleen maar trots op zijn.''
0 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page