top of page
  • Brinky Rallysport

Fenix Rally 2021 Stage 4: eerste deel marathonetappe goed verlopen


Het eerste deel van de marathonetappe zit erop, de deelnemers verblijven in een tentenkamp zo’n 100 kilometer ten zuiden van Douz. Het was een goede dag voor Brinky Rallysport. Rik reed een 4e en een 6e tijd in de twee specials van vandaag, die vooral snel waren. Jan Peter presteerder ook goed met een 5e tijd in de eerste en een iets mindere 14e tijd in de tweede special. Met de kanttekening dat de onderlinge verschillen erg klein waren.

Rik streed met de Fransman Jean Pascal Besson om de derde plaats in de etappe. In de eerste proef moest de kopman van Brinky Rallysport een half minuutje toegeven terwijl hij in de tweede stage juist wat tijd terug wist te pakken. Rik had aan het eind van de etappe een achterstand van 26 seconden op Besson, die in het klassement nog altijd tweede staat. De overwinning ging weer naar Fransman Jerome Pelichet in de Optimus-buggy.

In het algemeen klassement is Rik nu zesde op korte afstand van de nummers vijf en vier (Nederlander Teun Stam) Met morgen een aankomst in de duinen bij Ksar Ghilane in de eerste special zijn er zeker nog kansen voor Rik. Een lange dag met twee specials van respectievelijk 98 en 131 kilometer. Jan Peter staat vijftiende algemeen.


In de loop van de middag keren de deelnemers weer terug in het servicepark in Douz waar de assistentieploegen dan nog één keer alle voertuigen klaar moeten zetten voor de laatste special op vrijdag.


0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page