top of page
  • Brinky Rallysport

Fenix Rally 2022 Stage 1: pechdag voor Brinky Rallysport

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022

Rik van den Brink en Gydo Heimans hebben een teleurstellende eerste dag in de Fenix Rally achter de rug. Een technisch probleem in de tweede proef gooide roet in het eten. Een mooi resultaat in het algemeen klassement is daardoor nu al ver weg.


Het duo van Brinky Rallysport begon sterk aan de eerste proef. Met de vierde tijd lag de basis er voor een aardig resultaat in de eerste etappe van de Fenix Rally. De dag was opgedeeld in twee proeven van 25 en 74 kilometer, in de tweede proef ging het mis voor Van den Brink en Heimans.“Het is heel teleurstellend”, zegt Heimans. “De eerste proef ging heel goed met de vierde plaats, het was een mooie proef en de snelheid zat er goed in. De tweede proef begon al moeilijk met een lange tijd in het stof. Toen viel de motor ineens uit. We hebben gezocht naar de oorzaak, maar we kregen het niet gemaakt. Uiteindelijk deed de motor het weer, maar viel die na een bepaalde tijd weer uit. Hij staat er weer en ze kijken nu wat het is, het moet een stekkertje of een schakelaartje zijn. Wij konden het niet vinden, gelukkig is er morgen weer een dag.”


Door het uitvallen in de tweede proef heeft Brinky de maximale straftijd al te pakken. Het klassement is daarmee om zeep. Maandag mag het team gewoon weer starten, dan staat er een proef over 166 kilometer op het programma met veel duinen.2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page