top of page

Fenix Rally 2022 Stage 2: ''Echt een lekkere dag''

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022Na de technische problemen van de eerste dag heeft Brinky Rallysport maandag de Fenix Rally kunnen hervatten met een podiumplek. In een lastige 166 kilometer lange proef draaide het voor Rik van den Brink en Gydo Heimans om het opdoen van ervaring in de duinen. De derde plaats in het dagklassement was het bewijs van een goede dag.


Zondag moesten Van den Brink en Heimans de etappe verlaten met technische problemen. Daardoor kon er direct een streep door het streven om een goed klassement te rijden. Dagsucces is het enige wat rest en dat ging behoorlijk goed.


“We staan weer met de lach op ons gezicht”, zegt Heimans. “Dat is weer wat anders dan gisteren.” De tweede etappe liep als een trein voor het duo Van den Brink-Heimans. “Het was echt een lekkere dag, alles viel op z’n plek. We hebben een keer vastgestaan, dat was de enige tegenslag. Daar waren we snel weer uit en toen zijn we weer doorgegaan.”De tweede etappe zat vol gevaarlijke duintjes die elkaar in rap tempo opvolgden. Heimans zag de fysieke impact van een lange dag beuken na afloop: “Onder de douche zag ik net hoe rood mijn schouders waren van de gordels die erin gedrukt stonden. Het was fysiek best wel zwaar, zeker naar het einde toe moesten we vijf kilometer op kompas rijden. Dat was een ontzettend knollenpad. Dat was echt stuiteren.”


Team 4x4 Centrum Ermelo heeft naar aanleiding van de problemen op zondag een computer afgestaan waardoor de Brinky-equipe weer kon rijden.

“Het is heel fijn dat we weer konden rijden, zeker na de technische problemen van gisteren. Ik moet het team van Ronald bedanken dat ze ons de computer gegeven hebben. Daardoor kunnen wij nu ervaring opdoen om in de komende rally’s weer wat meer voor het klassement te kunnen rijden.”


Dinsdag staat er opnieuw een flinke beproeving op het programma. Een aanzienlijk deel van de 268 kilometer lange piste gaat door de duinen.


3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page