top of page

Fenix Rally 2022 Stage 3: Brinky Rallysport derde na dag hard werken

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022De derde etappe van de Fenix Rally heeft Brinky Rallysport een knappe derde tijd opgeleverd. Na een organisatorische aanpassing kreeg de equipe onder leiding van Rik van den Brink niet zoveel duinen als gehoopt, maar dat mocht de pret niet drukken.


“We hebben een hele leuke dag gehad”, vertelt navigator Gydo Heimans. “De eerste proef begon met snelle pistes, afgewisseld met duintjes. Daar kwamen we goed doorheen en dat is goed voor het vertrouwen. Bij de service hebben de jongens de auto nagekeken. De tweede proef zaten we meer in de bergen en was het vooral gravel. Het was een mooie dag, we hebben goed gereden.”


Ook qua navigatie moest Heimans flink aan de bak. Dat had vooral alles te maken met de gevaarlijke tweede proef. “Zeker in de tweede proef was het opletten geblazen en moest ik werken om het tempo bij te benen. Dan gaat het echt hard met heel veel uitroeptekens en gevaren, die benoemd moesten worden. Hard werken, maar zeker een mooie dag.”


De organisatie gooide voor de start van de derde etappe een paar proeven om. Zo werd er dinsdag een stuk van de vijfde etappe gereden. Dat had alles te maken met een zandstorm die uiteindelijk niet kwam. Heimans hoopt dat het stuk dat aanvankelijk dinsdagochtend op het programma stond alsnog gereden gaat worden.


“We hadden vanochtend heel veel duinen moeten hebben, maar die werd geannuleerd. Hopelijk kunnen we die proef donderdag alsnog gaan rijden. Ik hoop dat we nog heel veel duinen krijgen, daar komen we uiteindelijk voor.”1 weergave0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page