top of page

Fenix Rally 2022 Stage 6: Brinky Rallysport voortvarend door duinenproef

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


Het opdoen van ervaring in de duinen was het doel voor de mannen van Brinky Rallysport en vrijdag kregen ze daar ten volste de kans voor. In de zesde etappe bleef het duo steken op de zesde plaats, maar werd de inhaalrace in het klassement opnieuw ingezet.


“We hebben gekregen wat we wilden”, zegt navigator Gydo Heimans over de proef van 170 kilometer, die voor de helft bestond uit duinen. “Het was een heftig dagje. We hebben zeker tachtig kilometer duinen gehad, het was zwaar voor het materiaal maar ook fysiek. Constant moest de focus er 100 procent zijn, het was wel erg leuk.”


Het materiaal kreeg flink op zijn donder, maar volgens de monteurs van 4x4 Centrum Ermelo viel het mee. “De auto heeft er weinig van te lijden gehad, zeggen de monteurs. Wij dachten daar iets anders over, maar hij staat er goed bij om morgen de finish te gaan halen.”

Rik van den Brink en Heimans verloren hun kans op een topklassering al op de eerste dag, maar hebben zich daarna goed herpakt met constante uitslagen in de top-vijf van het klassement. Daardoor is het duo nu opgeklommen naar de vierde plaats bij de auto’s.

“We hebben die eerste dag wel twee uur achterstand opgelopen”, constateert Heimans.


“Als ik kijk waar we nu staan op de vierde plek, dan hebben we de afgelopen dagen iedere keer derde plekken gescoord en een eerste plek. Dan maak je grote sprongen in het klassement en ik denk dat we dat vandaag alleen maar verstevigd hebben. Gezien de omstandigheden is dat een topresultaat”, sluit Heimans af.


Zaterdag staat de laatste etappe van de Fenix Rally op het programma. Met start en finish in Ksar Ghilane werken de deelnemers nog één proef af van 85 kilometer.


4 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page