top of page
  • heimans

Garage Rijsenhout strandrace IJmuiden

Bijgewerkt op: 27 jun. 2019

Afgelopen weekend werd de rally op het strand van IJmuiden gereden. Deze rally is onderdeel van de NK Offroad Racing en de Eurocup offroad racing 2019. Voor ons was dit de tweede rally en de eerste voor Jan Peter achter het stuur.

Garage Rijsenhout strandrace in IJmuiden

Zaterdag 23 Maart

De eerste dag van het weekend begon met de briefing voor de rally, in deze briefing wordt uitgelegd hoeveel rondjes er gereden worden, hoe laat de voorverkenning is en andere algemene mededelingen. Om 10 uur werd de voorverkenning gereden, alle deelnemers rijden twee rondjes op de baan om zich vervolgens op te stellen aan de start.


Wij werden de eerste dag ingedeeld in de tweede rij van de massa start. Aangezien dit de eerste rally was die Jan Peter reed, begonnen wij rustiger aan dan de andere teams. Na het inkomen in de eerste ronden werden onze tijden beter door het leren kennen van de auto en het verbeteren van de rijstijl. Na 3 ritten op het strand stonden we zelfs 3e in de T1 klasse met een voorsprong van 3 minuten op de nummer 4!

Na de strandritten werd er deze dag in de avond ook nog 2x gereden op en rond het circuit van Zandvoort. In het donker was het erg lastig voor ons om de weg te vinden, we reden een rondje te veel en hebben in totaal meer dan 7 minuten verloren en gingen ons bed in met een 7e plek in de T1 klasse.


Zondag 24 Maart

Nieuwe dag, nieuwe kansen

Op zondag 24 maart werden er nog 3 ritten gereden op het strand van IJmuiden. Voor ons de kans om onze achterstand op de nummer 3, 4 en 5 in te halen. Na drie mooie ritten op het strand met veel bochten, een mooi recht stuk en een aantal mooie jumps, bleek het te lastig te zijn om onze tijd in te halen op de anderen en zijn wij in de T1 klasse geëindigd op een 4e plek! Wij zijn allemaal erg blij met deze plek, we hebben veel geleerd over de auto en Jan Peter over het rally rijden en het rijden in de ORD 150 Brinky 1. Wij hebben een super weekend gehad en kunnen niet wachten op de volgende rally, Jean de la Fontaine in Frankrijk!
113 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page