top of page

Heftige dag voor Brinky Rallysport met vier lekke banden

Bijgewerkt op: 14 okt. 2022


De eerste serieuze etappe van de Rallye du Maroc is voor Brinky Rallysport niet geheel volgens plan verlopen. Met in totaal vier lekke banden en een paar momenten in het mulle zand was de eerste proef meteen een heftige voor Rik van den Brink en Gydo Heimans.


Het duo bereikte de finish na het invallen van de duisternis en kort na de proef moesten ze nogmaals uit de auto om een band te wisselen. Het was in totaal de vierde van de dag.


“Het was een pittige dag, we kregen al na tien kilometer onze eerste lekke band”, vertelt Heimans. “Dan wordt het heel lastig om in je ritme te komen, we hebben veel stof gehad en het eerste deel was ontzettend druk. Het leek alsof we wind tegen hadden, daardoor bleef het stof ook enorm hangen. We zaten in een treintje met vier, vijf auto’s en dan kun je er door het stof ook niet naartoe rijden. Dat is lastig.”

De eerste etappe over 236 kilometer was behoorlijk veelzijdig. Na grote stukken met flinke stenen zat er in het tweede deel van de proef nog wat mul zand met venijnige duinen.


“Later hadden we nog een stukje duinen, je kon het niet echte duinen noemen, maar het was wel pittig”, aldus Heimans. “Er zat een paar keer een aardig klim in en we hadden moeite om boven te komen. We stonden ook een paar keer vast. We hadden drie lekke banden in de proef en de vierde gelukkig net na de finish. Het was een heftige dag op zwaar terrein.”


De organisatie heeft voor maandag een etappe van 316 kilometer uitgezet, die op papier iets makkelijker zou moeten zijn. “We kijken er weer naar uit”, besluit Heimans.


24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page