top of page

TDC 2022 proloog: Lastige ouverture voor Brinky Rallysport

Bijgewerkt op: 30 aug. 2022Vooraf was aangekondigd dat de navigators flink aan de bak moesten in de 56 kilometer lange openingsproef van de TDC. Dat bleek ook waarheid te worden. Gydo Heimans en zijn coureur Rik van den Brink verspeelden wat tijd in de eerste proef en eindigden op de 25ste plek.


Van den Brink en Heimans waren niet de enigen die even mis zaten met de navigatie, maar verloren wel flink wat tijd. “De navigatie was heel lastig vandaag”, concludeert Heimans na de 56 kilometer lange proloog.


“We hebben twee keer echt verkeerd gezeten. Het lastige is dat de snelheid steeds hoger komt te liggen en dat ik daardoor minder tijd heb om mee te kijken. Ook op de kruisingen om het juiste pad te kiezen. Ook toen we verkeerd gingen, is het lastiger om terug te komen naar een herkenbaar pad omdat je zelf minder referentiekader hebt. We hebben het daar nu al even over gehad en we gaan morgen wat dingetjes anders doen. Ik ga proberen om Rik toch wat meer informatie te geven, hopelijk gaat dat helpen.”

Aan de finish was het verschil met de dagwinnaar zo’n veertien minuten. Met nog een lange week voor de boeg is er absoluut geen man overboord. De eerste kans om tijd goed te maken komt zaterdag al in een razendsnelle WRC-achtige etappe over meer dan 300 kilometer.


“Dat ligt ons normaal goed”, zegt Heimans. “Het is te hopen dat het een beetje waait zodat we niet veel last hebben van het stof. We moeten eigenlijk wat mensen inhalen en ik hoop dat het kan. Op zich hoeft het ook geen nadeel te zijn om als 25ste te starten, dan liggen er tenminste wat sporen als we gaan starten. Dat kan in ons voordeel werken. Natuurlijk zit je liever voorin, maar er komen nog kansen genoeg.”

39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page