top of page

Rallye Breslau 2021: Brinky Rallysport in goede flow door naar Polen

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


In een tijd waar veel teams gedwongen rust hebben moeten houden, heeft Brinky Rallysport al een aardig programma achter de rug. De beide equipes beginnen maandag aan alweer het derde evenement van dit jaar, de Breslau Rallye in Polen.


Na de Fenix Rally in maart en de Andalucia Rally in mei is de Breslau Rallye alweer de derde afspraak van dit seizoen. Brinky Rallysport komt opnieuw met de twee equipes aan de start. Rik van den Brink en navigator Gydo Heimans gaan een poging doen om hoge ogen te gooien in de wedstrijd.


“We zitten mooi in het ritme”, stelt Heimans aan de vooravond van de vijfdaagse wedstrijd. “We zijn met een heel goed gevoel uit Spanje gekomen waar de auto door de FIA-keuring is gekomen. Daar zijn we trots op. We hebben wel wat tegenslag gehad, maar we hebben daar goed kunnen rijden. Het gevoel was daarna gewoon goed. We beginnen met veel vertrouwen aan deze wedstrijd.”


De Breslau heeft weinig geheimen meer voor het duo, dat al vaker meegedaan heeft. “Ik ben hier zelf al vijf keer geweest, voor Rik wordt het de derde keer. Vorig jaar hadden we op de eerste dag wat tegenslag, maar verder liep het daarna heel aardig. We gaan ons best doen deze week.”


De afgelopen rally’s kende het duo steeds een mindere dag waardoor er direct sprake was van averij in het klassement. Dat moet deze week voorkomen worden, weet Heimans.


“We moeten zorgen dat we dat deze keer voorkomen. We hebben er in de voorbereiding alles aan gedaan en we gaan proberen om vanaf het eerste moment goed te scoren. Het is een gigantisch sterk deelnemersveld, het zal heel spannend worden.”


De tweede equipe bestaat uit coureur Jan Peter Hartog met navigator Mark Salomons. Hartog heeft ook een goede band met de Breslau, vertelt hij:

“Hier is het drie of vier jaar geleden voor ons begonnen met de quad, toen was het nog de Breslau 500. Dat was de eerste kennismaking met de rally, maar in de tussentijd is er veel gebeurd. Ik heb hier gereden met m’n vader, het jaar daarna hebben we met twee teams gereden en ging het een stuk beter. Nu zijn we vier jaar later met een andere auto en is er weer wat veranderd.”


Hartog komt deze week met een nieuwe auto aan de start nadat de wagen in Andalusië geen FIA-certificaat kreeg. Het gaat om een nieuwe Toyota ORD 150. De nieuwe auto moet ervoor zorgen dat Hartog de ervaring uit die Spaanse rally om kan zetten in succes:

“Dat was een hele mooie ervaring voor ons, daar hebben we veel geleerd. Dit is weer heel anders maar we gaan die ervaring gebruiken. Hier moet de rijder goed luisteren naar de navigator en vooral goed opletten bij het rijden. Andalusië was echt meer op snelheid.”1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page