top of page

Rallye Breslau 2021 Stage 1: Brinky Rallysport start met podiumplek

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


Rik van den Brink en navigator Gydo Heimans hebben de eerste etappe van de Breslau Rallye met de derde plaats afgesloten. Voor Jan Peter Hartog en Mark Salomons begon de wedstrijddag met een tegenvaller, maar het duo kwam sterk voor de dag in het tweede deel van de etappe.


Twee proeven met een totale lengte van 170 kilometer stonden er maandag in de Breslau op het menu. Voor Van den Brink en Heimans was het zaak om goed te beginnen aan de wedstrijd nadat er vorig jaar veel tijd verloren ging in de openingsproef. “Als we naar de tijden kijken zitten we goed voorin, dat is wel een mooie prestatie”, constateerde Heimans, die tot een tweede tijd kwam. “We moesten van ver komen, aan de finish van de eerste proef hadden we niet het idee dat het zo goed was. Het ging boven verwachting. Zeker als we kijken naar het deelnemersveld hebben we het goed gedaan.”


Het was draaien en keren voor de 400 deelnemers op de proef, vooral op het gebied van navigatie werden deelnemers op de proef gesteld. “Voor mij was het een bijzonder drukke dag”, zei de navigator. “De notes waren heel kort en dat in combinatie met inhalen, sentinellen en stof maakte het heel hectisch. Met korte notes moet je veel schakelen en dan is het heel druk. Gelukkig hebben we een goed resultaat en mogen we morgen vooraan starten. Dat is een mooi uitgangspunt en dan gaan we kijken wat we morgen kunnen doen.”


Hartog en Salomons kwamen voor het eerst in actie met de nieuwe wagen, maar verloren in de eerste proef kostbare tijd.


“Het was niet een hele slechte dag”, aldus Hartog. “De eerste proef was wel beroerd. Ik had geen goed gevoel met de auto, maar ik zocht dat vooral bij mezelf. Achteraf bleek dat een van de aandrijfassen voor kapot was, dan merk je dat je geen grip hebt. In eerste instantie dacht ik dat ik niet met de auto om kon gaan. We konden ook niet zien of er iets stuk was. Vervolgens stonden we een keer vast en toen wisten we ook wel dat het niet aan mij lag. Gelukkig hebben we die proef uit kunnen rijden.”


Het tijdverlies was daardoor aanzienlijk in de eerste proef. Ten opzichte van de winnaar verloren Hartog en Salomons meer dan een uur. “Ik ben in ieder geval blij dat we de uitgereden hebben, dat scheelt toch wel weer qua tijdverlies. Het duurde alsnog veel te lang, maar het is niet anders.”


In het tweede deel van de etappe ging het stukken beter toen het probleem opgelost was en dat geeft vertrouwen voor dinsdag. “We hadden de smaak snel te pakken en toen ging het super in de tweede special. Uiteindelijk hadden we snel het vertrouwen terug, dan merk je ook dat we gewoon veel potentie hebben met deze auto.”2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page