top of page

Rallye Breslau 2021 Stage 2: Brinky Rallysport heeft goede ritme te pakken

Bijgewerkt op: 1 sep. 2022


Rik van den Brink en Gydo Heimans deden dinsdag een goede zaak in het klassement. Het verlies ten opzichte van de koploper bleef beperkt terwijl andere deelnemers juist steken lieten vallen. De formatie van Brinky Rallysport staat daardoor op een stevige tweede plaats in het klassement na twee dagen.


Op het selectieve parcours van de tweede dag was het zoeken geblazen voor de mannen met het roadbook. Heimans liet naar eigen zeggen een steek vallen in een van de proeven, maar desondanks werd de tweede plaats in het klassement verstevigd. “We hebben een prima dag gehad, vanavond moeten we nog in het donker en dat gaat altijd verrassingen opleveren. De eerste proef hadden we de tweede tijd, in de derde proef hebben we wat tijd laten liggen door een navigatiefout en hadden we de derde tijd. De achterliggers zaten voor ons en dat maakte het lastig, maar verder was het een prima dag.Van den Brink en Heimans moeten dinsdagavond de traditionele nachtproef nog doen en weten dat daar kansen liggen. “We zitten in het goede ritme en mogen hopelijk vooraan starten in de nachtrit, dat zou voordeel op moeten leveren in het stof. Die nachtetappe levert altijd nog wel wat verrassingen op.” De voorbereidingen op de nachtproef zijn in volle gang, maar even rust pakken is lastig: “Ik wilde nog even liggen, maar het is erg warm en echt rust kun je niet pakken. We gaan nog even eten en hopelijk kan ik dan nog wat slapen voor de avondproef.”


Voor Jan Peter Hartog en Mark Salomons was de tweede etappe een kopie van de eerste dag. Ook nu ging er veel tijd verloren, al lag het deze keer niet aan een aandrijfas. “Ik weet niet wat het is, maar de eerste proef krijgen we er op de een of andere manier nog niet lekker in”, vertelde Salomons in het bivak. “Het tempo zat er aan het begin echt wel goed in, maar we hadden wat pech. We zaten even vast in een moeras, daar hebben we 45 minuten moeten wachten op een sleepje. Dan is het gelijk al om zeep wat betreft de klassering, erg jammer.”


Eenmaal terug onderweg ging het voortvarend voor Hartog en Salomons. In de tweede proef van de dag maakten ze zelfs even kans op de overwinning, maar uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats. “Het ritme zit er goed in, we zijn sneller dan verwacht gewend geraakt aan de auto”, vervolgde Salomons. “Het gaat echt hard. We zien wel dat alles moet kloppen om vooraan mee te doen en dat lukte ook met de tweede tijd in de tweede proef. Tuurlijk heb je last van stof, maar we hebben geen fouten gemaakt en dan zie je ook dat we goed vooraan staan. Als alles klopt, kunnen we hele mooie tijden rijden.”1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page