top of page

Rallye Breslau 2021 Stage 3: ,,Er kan nog veel gebeuren''

Bijgewerkt op: 1 sep. 2022

Rik van den Brink en Gydo Heimans voeren in het klassement van de Breslau Rallye een mooi duel om de koppositie. Voorlopig staat het duo op de tweede plaats, maar navigator Heimans weet dat er nog van alles kan gebeuren.


“Terugkijkend op de nachtproef was het eigenlijk best goed”, vertelde Heimans over het avontuur in de nacht van dinsdag op woensdag. “We hadden wat kleine foutjes qua navigatie, maar het tempo lag gewoon heel laag door het stof. Aan de finish dachten we dat we wel wat tijd hadden laten liggen, maar dat viel uiteindelijk heel erg mee. Het waren maar twee minuten, dat was prima. Vandaag hebben we 100 kilometer gereden op zeer zwaar terrein, omdat we daar de voorgaande dagen al geweest waren. We hebben meteen de keuze gemaakt om het tempo een beetje te laten zakken om in zeer geval heel aan de finish te komen. Eenmaal daar bleek dat we de zesde tijd hadden, de verschillen waren klein en dus was het gewoon een goede klassering.”
Na de proef van woensdag verkaste het hele circus richting het nieuwe bivak bij Gwda Wielka. “De omstandigheden zijn hier heel anders”, vervolgde Heimans met het oog op de regen. “Het weer is echt omgeslagen, de komende dagen staat ons nog iets anders te wachten.” In het klassement hebben Van den Brink en Heimans een mooi duel om de koppositie met Ronald van Loon. In de officieuze tussenstand bedraagt het verschil negen minuten in het voordeel van Van Loon. “Het is spannend, de komende dagen kan er met deze omstandigheden nog heel veel gebeuren. Ik hoop dat het enigszins te rijden is, zoals het nu is kan het wel. We gaan het zien.”


Jan Peter Hartog en Mark Salomons kenden wat opstartproblemen in de eerdere dagen, maar tijdens de nachtproef en op woensdag ging het behoorlijk goed. “Het gaat nu weer gewoon soepel”, vertelde Hartog.

“De nachtetappe hebben we foutloos gereden, het navigeren ging foutloos. Daardoor kan ik iets meer risico nemen omdat ik weet wat er gaat gebeuren en welke situatie er komt. Daardoor konden we meteen vijf of zes auto’s achter ons laten. We hebben daar echt een hele goede tijd gereden. Vandaag heb ik voorzichtiger gereden omdat het al de derde dag op hetzelfde terrein was. Ik dacht dat we daardoor geen toptijd zouden hebben, maar de anderen zijn ook voorzichtig geweest. We zitten er gewoon weer goed bij. Dat geeft een goed gevoel over hoe we ervoor staan.''


Hartog schuift na het tijdverlies op de eerste dagen nu alsnog richting de top-tien. Met de veranderende omstandigheden in de komende dagen liggen er dus mogelijkheden.


“Ik weet niet of het voor ons een voordeel is dat het gaat regenen, zoveel heb ik nog niet in de regen gereden. Maar we gaan aftasten, kijken hoe de auto voelt en hopelijk kunnen we dan ons eigen tempo volgen. Op dit moment zou ik tekenen voor de top-tien. In de proeven die goed gingen zitten we er ook meteen goed bij, dus hopelijk kunnen we dat volhouden.”
0 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page