top of page

Rallye Breslau 2021 Stage 4: van den Brink loopt in

Bijgewerkt op: 1 sep. 2022


Jan Peter Hartog en Mark Salomons hebben donderdag een goede zaak gedaan in het klassement van de Breslau Rallye. Niet alleen waren ze de beste Nederlanders bij de auto’s, in het klassement wonnen ze maar liefst drie plekken waardoor ze nu op de achtste plek staan.


Na de zomerse omstandigheden in de eerste dagen was het donderdag wennen geblazen voor Hartog en Salomons. Het regende namelijk flink en dat waren omstandigheden waarin Hartog niet vaak gereden had. Desondanks verteerde het duo de omslag heel goed. In de eerste proef van de dag eindigden ze op de derde plaats, de tweede proef werd afgesloten met de vijfde tijd. Het resulteerde in de derde plaats in het dagklassement.

“Het was pittig navigeren met heel veel korte notes en in een nieuw gebied”, vertelde navigator Salomons in het bivak. “Maar we waren foutloos en we hebben hele mooie dag gehad. JP had de snelheid goed te pakken. We hadden het voordeel dat we voorin mochten starten, dan kom je toch in het ritme van de snellere jongens.”


Ondanks dat ritme van de snelle jongens moesten Hartog en Salomons zelf ook mee in het tempo. Dat bleek nog een gevaarlijke onderneming: “Regen, regen en nog eens regen”, vervolgde Salomons. “Het was op bepaalde plekken heel glad en verderop was juist weer grip. De ene keer kon je voluit door de bocht, de andere keer niet. Het was heel erg zoeken en spelen met de auto.”


De sterke klassering zorgde bovendien voor een flinke sprong in het klassement. Hartog en Salomons sprongen van de elfde naar de achtste plaats. “Vandaag zijn er wat jongens stilgevallen die binnen de top-tien stonden. We staan dus nu al in de top-tien. “Morgen gaan we kijken hoever we nog naar voren kunnen komen.”


Rik van den Brink en Gydo Heimans zijn verwikkeld in de strijd om de eindoverwinning en de zevende plaats was het resultaat van een tactisch spel met klassementsleider Ronald van Loon. “Ik zei vooraf al: ‘als hij slim is, dan wacht hij ons op’”, vertelde Heimans. “En dat gebeurde ook. We zijn hem op een gegeven moment voorbijgereden en vanaf dat moment haakte hij bij ons aan. Daar hebben we wat winst gepakt. In de tweede proef was hij wel voor ons gestart, maar hebben we hem ingehaald toen hij stilstond. Later zagen we dat ze wel weer reden. We hebben twee minuten goed kunnen maken, maar er staan er nog zeven voor morgen.”


Vrijdag staan er nog twee pittige proeven op het programma, al verwacht Salomons dat er nog wel wat geschrapt zal worden: “Ik zie veel gelijkenissen tussen de proef van vandaag en die van morgen. Vandaag hebben ze de lange proef ook ingekort, ik verwacht dat zoiets morgen ook gaat gebeuren.”
3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page