top of page
  • Brinky Rallysport

Stage 6 MDC M'Hamid - M'Hamid : Brinky Rallysport sluipt top 20 binnen

Met een knappe 9e tijd in een ingekorte special zijn Rik en Gydo de top 20 in geschoven. Het duo staat nu 18e algemeen. Het is extreem warm deze editie en na het overlijden van motorrijder Bram van der Wouden gisteren, is de etappe voor de motoren volledig afgelast en voor de auto's flink ingekort. Ook is een aantal teams vertrokken vanwege de extreme hitte en de problemen die dat met zich meebrengt. Rik en Gydo hebben na vandaag besloten te blijven en de resterende twee etappes wel te rijden.


Gydo: ,,De stage was 150 kilometer lang, van wat een proef van 350 kilometer had moeten zijn. We begonnen in kleine duintjes. Hartstikke mooi om te rijden, maar de navigatie was moeilijk, Toen we daar uit waren, volgende we het Oued Draa voor een kilometer of 20. Daarna nog wat pistes met stenen. Al met al een heel mooie proef die we als 9e afgesloten hebben. We hebben alle waypoinyts gehaald. Zo links en rechts heb ik wel gehoord dat het toch nog wel wat lastig was om alles te vinden, dus er kan misschien nog wel wat gebeuren. Al met al dik tevreden over vandaag. Morgen gaan we richting Metzouga, het is echt onwijs heet hier en dat loopt de komende dagen nog iets op, Dat is heel pittig. We stijgen weer iets in het algemeen klassement, we gaan zien hoe het verder gaat.''



Stage 7: M'Hamid - Merzouga Een etappe van 325 kilometer brengt de deelnemers via meerdere duinenpartijen en de bekende duinen van het Erg Chebbi naar Merzouga.


5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page