top of page

TDC 2021 keuring: Brinky Rallysport gaat op voor tweede ronde in TunesiëNa deelname eerder dit jaar in de Fenix Rally is Brinky Rallysport opnieuw naar Tunesië gereisd. Deze keer voor deelname in de eerste editie van de Tunisia Desert Challenge.

Rik van den Brink en Gydo Heimans eindigden dit voorjaar op de zesde plaats in de Fenix Rally, die in Tunesië gehouden werd. De geleerde lessen werden omgezet in een druk seizoen, maar in de tussentijd is er nogal wat veranderd. Het duo kwam nog in actie in de Andalucia Rally, reed de Breslau Rallye in Polen en kregen voor de strandrace in IJmuiden een nieuwe wagen tot hun beschikking. Daarmee komen ze de komende acht dagen ook mee in actie tijdens de Tunisia Desert Challenge, toch een wedstrijd van een andere orde.


“We hebben in Nederland de eerste kennismaking met de nieuwe auto gehad, dat is niet te vergelijken met wat we hier tegen gaan komen”, vertelde Heimans. “Het is een andere ondergrond, we krijgen weer duinen. Dat wordt wennen, maar daar kunnen we ook weer ervaring in opdoen. We hebben best wel wat verwachtingen van de nieuwe auto en we gaan zien hoe dat in een langere rally gaat zijn.”


Van den Brink en Heimans eindigden op de tweede plaats in de strandrace van IJmuiden, waarna er flink wat werk verzet moest worden om de auto helemaal naar wens te krijgen. “Een maand geleden reden we in IJmuiden en zo’n maand is heel kort als je een waslijst aan verbeteringen hebt. Het meeste is gedaan en hopelijk gaan we een mooie week tegemoet. We hebben de keuring en alle administratie met vlag en wimpel doorstaan, dus dat ging goed. Morgen krijgen we een proloog van 40 kilometer, we hebben er onwijs veel zin in.”


In de Tunisia Desert Challenge, een nieuw evenement op de kalender, wil het duo opnieuw hoge ogen gooien. Duidelijk is echter wel dat de tegenstand stevig is en dat elke tegenslag genadeloos afgestraft kan worden.


“Het is belangrijk dat we op de eerste dag een goed tempo vinden zodat we vooraan mee kunnen doen, dat moet in principe helpen in de rest van de week. Ik heb het veld gezien en het gaat moeilijk genoeg worden om in de top te blijven. Je bent heel snel wat kwijt als je een keer vast komt te staan in de duinen, dat hebben we nu meegemaakt en hopelijk kunnen we daar nu iets beter mee omgaan. Daar kun je zeker veel tijd verliezen.”

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page