top of page
  • heimans

TDC 2021 Stage 1: “Het ging kneiterhard”


Brinky Rallysport heeft vertrouwen getankt in de proloog van de Tunisia Desert Challenge. In de eerste veertig kilometer tegen de klok kwamen Rik van den Brink en Gydo Heimans tot een achtste tijd, ondanks wat momentjes vroeg in de proef.


“Het ging kneiterhard met de nieuwe auto, ik kan het met het woord ‘bijzonder’ het beste omschrijven”, zei Heimans na terugkomst. “Na een kilometer gingen we al fout, het tempo lag zo hoog dat je toch een paadje over het hoofd ziet. Later hoorden we dat er meer waren die op datzelfde punt de mist in gingen, dus dat verzacht de pijn. Daar hebben we vijf minuten laten liggen, maar verder in de proef ging het eigenlijk top. Het tempo lag lekker hoog en het gevoel met de auto was goed.


De crux zat voor de deelnemers halverwege de proef met een slecht bereikbaar waypoint. Net als alle andere deelnemers moest de Brinky-equipe daar zoeken naar het juiste spoor. “Toen kwamen we op een punt waar we haaks naar rechts moesten en daar hebben we gezocht naar het waypoint”, aldus Heimans. “Iedereen was daar aan het zoeken, we hebben ‘m uiteindelijk gevonden en zijn met de achtste tijd aan de finish gekomen. Wat dat betreft zijn we tevreden.”


Het betekent ook dat Van den Brink en Heimans zondag als achtste mogen starten en dat is zeer gunstig. “Vandaag zaten we helemaal achter in het veld en dat is lastig, je komt toch langzamere deelnemers tegen. Morgen staan we wat verder voorin en dat gaat ons zeker helpen.”


2 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page