top of page

TDC 2021 Stage 2: Brinky Rallysport niet foutloos op eerste lange dag

Bijgewerkt op: 1 sep. 2022


De eerste serieuze etappe van de Tunisia Desert Challenge was niet de meest uitdagende van de rally, maar heeft toch zeker wel voor problemen gezorgd bij bepaalde deelnemers. Brinky Rallysport kwam er relatief goed doorheen, maar navigator Gydo Heimans merkte toch wat foutjes op.


“We hebben onderweg het nodige meegemaakt”, vertelde Heimans na aankomst in het bivak. “Op de eerste 70 kilometer voor de stop hadden we een lekke band, dat konden we vrij snel oplossen. Als je zo hard aan het rijden bent is het toch jammer dat zo’n band kapotgaat, dat is niet lekker voor het gevoel.”

Het was voor coureur Rik van den Brink en Heimans wel zaak om te blijven pushen en het tijdverlies te beperken, zeker nadat er ook nog twee snelheidsovertredingen geconstateerd werden. “We hebben het tempo ongeveer op hetzelfde niveau gehouden en op een gegeven moment moesten we bij een duintje zoeken naar een waypoint, daar hebben we ook tien minuten laten liggen. Je moet aan het eind heel hard stampen om die tijd weer goed te maken.”


Het bivak is zondagavond opgeslagen in Ksar Ghilane, waar morgen de etappe ook weer van start gaat. Het belooft een proef te worden met de eerste serieuze duinen. “We kennen dit terrein en we weten dat de duinen hier zachter zijn dan in Marokko, wat dat betreft telt een gewaarschuwd mens voor twee.”


1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page