top of page

TDC 2021 Stage 3: Van den Brink en Heimans ploeteren in duinenproef


Rik van den Brink en Gydo Heimans begonnen met de opgedane ervaring in maart van dit jaar vol vertrouwen aan de eerste serieuze duinenproef van de Tunisia Desert Challenge, maar kwamen van de koude kermis thuis. In de eerste zeven kilometer duinen verloor het duo flink veel tijd en vertrouwen. Dat vertrouwen kwam gedurende de middag weer terug in de tweede lange duinenpassage.


“Deze moeten we heel snel vergeten, in de eerste duinenpartij stonden we na 200 meter vast in een duinpan”, vertelde Heimans. Daar zijn we wel een uur aan het martelen geweest om eruit te komen en dan ga je niet met heel veel vertrouwen de rest van de duinenpartij in en dat bleek ook niet in ons voordeel te werken. We waren te voorzichtig en de twijfelend, daardoor hebben toch lastige momenten gehad om weer los te komen.”


Dat vertrouwen bleef achter in de eerste reeks duinen, een stuk van ongeveer zeven kilometer. In de laatste helft van de proef lag nog eens twintig kilometer aan duinen. “Het tweede deel van de proef ging eigenlijk heel goed, toen stonden er al veel sporen en dat kun je dan volgen. In het begin trokken we wel ons eigen plan, dat maakt wel verschil.”

Met de 21ste tijd en een achterstand van ruim drieënhalf uur heeft het team flink wat averij opgelopen in het algemeen klassement. Dinsdag staat er weer een snellere etappe op het programma en staat de auto weer fris aan de start. Herpakken is het devies: “Morgen hebben we 270 kilometer piste en we hopen dat we er weer beter bij staan.”1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page