top of page

TDC 2021 Stage 4: “Frustraties van ons afgeschud”


Met de vierde plaats heeft Brinky Rallysport zich na een tegenvallende derde etappe uitstekend herpakt in de vierde proef van de Tunisia Desert Challenge. Rik van den Brink en navigator Gydo Heimans noteerden hun beste resultaat van de week en klommen weer wat plekken omhoog in het klassement.


“We hebben vandaag alles van ons afgeschud wat gisteren mis is gegaan”, vertelde Heimans. “We hadden meteen een goed tempo, al zaten we wel veel in het stof van langzamere deelnemers. Daar kwamen we vrij vlot doorheen. Na de stop hebben we pas echt het tempo opgevoerd en toen zijn we nog verder naar voren gereden. Toen kregen we iets meer ruimte, een gat van tien minuten. Vanaf dat moment konden we vrij rijden. Dan ie je dat het tempo dan ook weer omhooggaat.”


Woensdag staat in potentie de zwaarste etappe van de rally op het programma met maar liefst tachtig kilometer aan duinen. Na de problemen van maandag is het een knappe beproeving voor Van den Brink en Heimans. “We kunnen onze borst nat maken”, weet Heimans. “We hebben gisteren in het tweede deel wel vertrouwen getankt in de duinen en we hopen dat we die lijn morgen door kunnen zetten.”2 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page