top of page

TDC 2021 Stage 6: Brinky Rallysport na korte nacht aan start

Bijgewerkt op: 1 sep. 2022


De vijfde etappe van de Tunisia Desert Challenge is ook voor Brinky Rallysport een bijltjesdag gebleven. Rik van den Brink en Gydo Heimans konden de proef niet op eigen kracht volbrengen en zijn door de organisatie uit de proef gehaald.


“We hebben een korte nacht gehad”, vertelde Heimans aan de start van de zesde etappe. “Gisteren ging het in de eerste dertig kilometer voorspoedig, het ging echt super. Daarna kwamen we wat in de problemen in de duinen, we hebben moeten graven en we moesten ook een keer echt van het pad omdat er geen andere uitweg meer was. Toen kregen we het steeds lastiger omdat we ons eigen spoor moesten maken en op een gegeven moment kregen we op een lagergelegen stuk ook problemen met de koppeling en besloten we om niet verder te gaan.”


De Brinky-equipe riep de organisatie om hulp en zijn tot in de vroege uurtjes bezig geweest om in het bivak aan te komen. “We hebben op de sweepertruck gewacht en we zijn om half 6 vanochtend aangekomen in het bivak”, aldus Heimans. “Het is nu 10 uur en we staan weer aan de start van de volgende etappe. We hebben even gegeten en de auto weer klaargemaakt, vanavond krijgt de wagen een grote revisie.”


Rond de klok van half 11 zijn Van den Brink en Heimans begonnen aan de zesde etappe. Die gaat over 380 kilometer en brengt de deelnemers naar een bivak dat vlakbij de set van een van de Star Wars-films ligt.
2 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page