top of page
  • heimans

TDC 2021 Stage 7: Brinky Rallysport grijpt net naast etappezegeBrinky Rallysport grijpt net naast etappezege in Tunisia Desert Challenge

Rik van den Brink en Gydo Heimans zijn er vrijdag net niet in geslaagd de zevende etappe van de Tunisia Desert Challenge te winnen. Het duo eindigde op 24 seconden van dagwinnaar Vincent Thijs door een kleine tijdstraf vanwege het overschrijden van de maximale snelheid.


“We zijn er vanochtend echt goed voor gaan zitten, we hadden 270 kilometer aan piste”, vertelde Heimans. “Het waren vooral snelle pistes en zaten in het begin heel erg in het stof van langzamere deelnemers, maar daar waren we op ingesteld. Daarna kwam een technisch stuk met ravijntjes, daar was het heel moeilijk qua navigeren omdat er veel korte notes waren. Het werd weer afgesloten met hele snelste pistes.”


Van den Brink en Heimans kwamen met de snelste tijd aan de finish, maar kregen uiteindelijk nog een kleine straf vanwege zogenaamde ‘overspeedings’. “We hebben twee keer boven de 180 kilometer per uur gezeten, we hadden gehoopt dat de jury mild zou zijn”, vervolgde Heimans. “Morgen hebben we nog een proef van zo’n 130 kilometer met daarna nog 500 kilometer verbinding om in de finishplaats te komen. Dat is dan een hele mooie afsluiting van de week.”

4 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page