top of page
  • Brinky Rallysport

Tweede tijd Brinky Rallysport in Proloog Fenix Rally

Brinky Rallysport is goed van start gegaan in de Fenix Rally. Met een tweede tijd hebben Rik en Gydo een prima uitgangspositie voor de eerste echte etappe van morgen.

De 40 kilometer lange proloog werd voor Rik en Gydo verreden over terrein dat ze nog kenden van de Tunisia Desert Challenge. Snelle zandpaden met knippen, gravelpaden en voor een deel langs een snel stuk strand. Qua navigatie niet al te moeilijk, een prima proef om warm te draaien.


Gydo: ,,We hebben een prima dag gehad. Als één na laatste auto vertrokken en aardig wat auto’s kunnen inhalen. Uiteindelijk een tweede tijd, het liep super. De auto voelt goed, we hebben nog wat kleine dingetjes aangepast na terugkomst. We kijken uit naar morgen, dan staat er een proef van 300 kilometer op het programma en iets van 200 kilometer verbinding. Het gaat erom spannen!’’

De winst in de proloog was voor het duo Mindaugas/Veliamovic met een Toyota Hilux. Morgen gaat de rally echt van start met een lange verbinding van zo'n 200 kilometer om weg te komen van Djerba. De proef is 300 kilometer lang en eindigt bij de lastige duinen van Ksar Ghilane.



5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page