top of page

Fenix Rally 2022 Stage 7: Brinky Rallysport strijdend naar vierde plek overall

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


Na een stroeve start heeft Brinky Rallysport de Fenix Rally op een hele aardige manier kunnen afsluiten. Rik van den Brink en Gydo Heimans streden tot de laatste dag voor een podiumplek en eindigden op de derde plek in de zevende etappe.


Problemen met de computer zorgden ervoor dat een mooie klassering eigenlijk na de eerste etappe al uit het zicht was. Van den Brink en Heimans zetten de achtervolging in en met succes. Voor de laatste etappe van zaterdag stonden ze op de vierde plaats en was er nog kans om het podium te halen.


“Zondagavond was die mooie klassering heel ver weg”, kijkt Heimans tevreden terug. “We hebben vandaag gestreden voor wat we waard waren, we waren wel degelijk sneller dan de nummer drie maar het was niet genoeg voor die plek in het klassement. Dat is jammer, maar we zijn na het verlies op de eerste dag heel blij met de vierde plek. We hebben nog een etappe kunnen winnen.”In de laatste proef eindigde het duo op de derde plaats, maar werd opnieuw waardevolle ervaring in de duinen opgedaan.

“We hebben vandaag nog zo’n twintig kilometer duinen gehad, die gingen we vol vertrouwen in”, aldus Heimans.

“Zonder stil te staan hebben we die uitgereden, die ervaring hebben we gepakt en dat was ons doel. Hiermee kunnen we op naar de volgende rally.”

Die volgende rally is er al heel snel, op 21 april: “Over een maand staan we hier weer voor de Tunisia Desert Challenge, hopelijk kunnen we dan wat meer voor het klassement rijden.”

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page