top of page

Fenix Rally 2021 Stage 5: spannende strijd om podiumplaatsen

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


Morgen wordt de laatste etappe verreden in de Fenix Rally en het belooft een spannende strijd te worden om de laatste podiumplaats. Rik gaat er alles aan doen die plaats te pakken.


Fransman Jerome Pelichet gaat redelijk onbedreigd aan de leiding. Als hij geen fouten maakt is hij niet meer in te halen. Hetzelfde geldt min of meer ook voor Rizzardi en zijn fraaie Porsche. Maar de strijd om de derde plaats is nog volledig open, waarbij zowel Teun Stam als Rik er vol voor gaan. En wie weet wat er dan nog gebeurt.

Door een technisch probleem viel Stam vandaag iets terug en kon Rik profiteren. Hij is nu vijfde algemeen, en Stam is zesde op een halve minuut achterstand. Het verschil met de nummer drie is nog geen vier minuten.


De etappe van vandaag was de mooiste van de rally tot nu toe. Gydo vertelt erover: ,,We houden een beetje dubbel gevoel over aan vandaag. We zijn mooi gestegen naar plekje vijf in het algemeen klassement, met zicht op plek drie. Alleen hebben we in de eerste stage toch iets tijd laten liggen, door een keer vast te rijden wat vijf minuten kostte. Daardoor liepen we heel de dag achter de feiten aan. Een zevende tijd is niks mee, maar het is een resultaat met dubbele gevoelens. Het venijn zit ‘m in de staart morgen, met behoorlijk wat duintjes op het programma rondom Douz. Er gaat nog wel wat gebeuren. We zullen volledig scherp moeten zijn, dan is er nog van alles mogelijk. Het gaat zeker spannend worden.’’


Voor Jan Peter en Mark staat er een plek in de top tien op het spel. Het duo is nu twaalfde en heeft ook zicht op een betere klassering. Vandaag finishten ze zelfs twee plaatsen voor Rik en Gydo.


Jan Peter: ,,Die onderlinge strijd is er altijd, dus als je qua tijd dan een keer sneller bent is dat heel gaaf. We vlogen er overheen vandaag. We hebben Teun Stam nog een sleepje gegeven. Voor de rest lekker ons eigen tempo gereden en niet vast gezeten in de duinen. De top tien is binnen handbereik. De laatste dagen rijden we mee in de top vijf, als het morgen weer een goede dag is kunnen we misschien nog in de top tien terecht komen. Morgen is 100 kilometer lang, waar nog van alles inzit. Het kan nog alle kanten uit.’’1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page