top of page

Fenix rally 2022 technische keuring: ''kans om veel te leren''

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022Voor de derde keer in een jaar staat Brinky Rallysport in Tunesië aan de start van een rally. Rik van den Brink en Gydo Heimans doen deze week een gooi naar een mooie eindklassering in de Fenix Rally, maar het opdoen van ervaring in de duinen is het belangrijkste leerdoel voor de beide heren.


In november stond het duo in Tunesië aan de start van de Tunisia Desert Challenge, in het voorjaar van 2021 deden ze ook al mee aan de Fenix Rally. Beide keren met wisselend succes, een gebrek aan ervaring in de duinen brak ze meer dan eens op. Toch is Heimans blij met de nieuwe kans in de Fenix Rally en het feit dat ze in Tunesië heel geschikt terrein treffen voor een nieuwe krachtmeting.


“Het is hartstikke mooi”, begint Heimans over de terugkeer in Tunis, de startplaats van de Fenix Rally. “Dit is voor ons de tweede keer Fenix. We zijn afgelopen jaar zesde geworden, de laatste dag hebben we nog meegedaan om het podium maar dat lukte niet. Na de TDC hebben we de auto’s op technisch vlak weer helemaal 100 procent gemaakt. Optisch zijn er wat dingen veranderd, het bodywork is weer helemaal netjes. We hebben heel veel zin om hier mee te strijden.


Hoewel Van den Brink en Heimans ambitieus als altijd zijn, erkennen ze dat een gebrek aan ervaring nog altijd een rol speelt.


“We hebben in de TDC gezien dat we in de duinen nog wat ervaring tekortkomen, we hebben met elkaar afgesproken dat deze rally echt in het teken staat om het rijden in de duinen goed onder de knie te krijgen. Natuurlijk willen we plezier hebben, maar leren is toch wel heel belangrijk.”

Het parcours van de komende zeven etappes is echter gevarieerd genoeg dat er ook voor de Brinky-equipe voldoende kansen liggen om vooraan mee te doen.


“Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, dan doe je ook meteen mee”, stelt Heimans. “Het startveld valt misschien een beetje tegen, maar er zijn nog genoeg snelle deelnemers. Op de rechte stukken ontloopt het elkaar niet veel, maar in de duinen en het navigeerwerk zal het verschil gemaakt worden. Dat is mijn taak, dus dat gaat helemaal goedkomen.”


1 weergave0 opmerkingen

תגובות


bottom of page