top of page

Andalucia Rally 2021 proloog: goed uit de startblokken

Bijgewerkt op: 6 sep. 2022


De korte proloog in de Andalucia Rally is voor Brinky Rallysport zonder problemen verlopen. In het FIA-klassement kwamen Rik van den Brink en Gydo Heimans tot de 64ste tijd algemeen, in de Open klasse maken Jan Peter Hartog en Mark Salomons zich op voor een interessante strijd.


Van den Brink en Heimans reden in de proloog over acht kilometer de 64ste tijd. De organisatie publiceerde na afloop van de proloog geen uitslag van de Open klasse, maar daar kwam Hartog met een goed gevoel uit de strijd.


“Het verliep best wel lekker, we reden in vijf of zes kilometer het gat op onze voorganger dicht”, aldus Hartog. “Daar hebben we even achter gezeten. Je merkt wel dat het een stuk technische is, het is veel smaller, meer hoogteverschil en iets meer glijden. Ik moest er dus wel even inkomen, maar het gevoel was goed. In deze korte rit kwamen we ook alweer beter in ons ritme, dat belooft veel goeds voor de rest van de week.”

Voor navigator Salomons was het de eerste kennismaking met het elektronische roadbook: “Het was toch wat anders dan ik had verwacht. Ik dacht dat het toch wel een beetje ingewikkeld zou zijn, maar het was verrassend makkelijk. Het maakt sommige handelingen wat makkelijker, alles staat op één scherm. Dat is een mooie toevoeging voor toekomstige wedstrijden.”


Hartog en Salomons zijn na de technische keuring verwezen naar de Open klasse omdat de wagen geen FIA-paspoort opgebouwd heeft. Dit was aanvankelijk een kleine teleurstelling, maar woensdag bleek ook dat die klasse sterk bezet is.


“Het is beter bezet dan we eerst dachten. Er zitten wel wat serieuze deelnemers in, dat maakt het wel een leuke competitie”, voegt Hartog toe.


Salomons ziet wat dat betreft mogelijkheden voor een goed resultaat: “We moeten niet op de feiten vooruitlopen, maar stiekem denk ik wel dat er mogelijkheden zijn. Vandaag was het een beetje proeven wat de rest doet omdat er ook voor ons wel onbekenden tussen zitten. Ik denk dat het een leuke week kan worden als we heel blijven en ons ding doen.”6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page