top of page
  • Brinky Rallysport

Brinky Rallysport in actie in Polen: de Breslau is echt een teamspelletje


Vorig jaar scoorde Brinky Rallysport met Rik en Gydo een klinkende overwinning in de Breslau Rally. Dit jaar is het team ook weer van de partij, het is de vierde rally van dit seizoen. Het hadden er vijf moeten zijn, maar de Andalucia Rally die begin juni verreden zou worden, is nu verplaatst naar oktober.


In de Tunisia Desert Challenge kwamen Rik en Gydo eind april voor het eerst in actie met de Borgward, wat eigenlijk weer een doorontwikkeling is van de Mitsubishi ASX. De kennismaking met de Borgward verliep niet vlekkeloos, maar de Breslau Rally ziet het team met vertrouwen tegemoet.


Gydo vertelt over de eerste ervaringen met de Borgward en over de komende Breslau Rallye:,, De Borgward was voor ons en het team nog een onbekende auto toen we aan de TDC begonnen. De belangrijkste les van die rally is dat we zelf meer met de techniek bezig moeten, zodat we zelf meer met de afstelling kunnen. Op het stuur kun je heel veel settings aanpassen, maar na de technische keuring werkte dat niet meer. We dachten dat het wel los zou lopen, maar in de eerste grote duinen van de TDC kwamen we voor een verrassing te staan. Daar hebben we in Polen natuurlijk veel minder werk mee. De auto is echt heel goed, maar het teamspel tussen rijder en navigator maar ook de monteurs is heel belangrijk tijdens de Breslau. Die auto moet 100% zijn, maar wijzelf ook. De navigator speelt ook een grote rol. We moeten er op bedacht zijn het tempo niet te hoog te leggen en zo ervoor zorgen dat we niet verkeerd rijden.’’


Proloog Om de startvolgorde te bepalen voor de eerste etappe van maandag wordt er na de showstart in Zagan een korte ‘qualifying stage’ gereden. Een goede tijd zorgt dan voor een goede startpositie vooraan in het veld.


Gydo: ,,De proloog is fijn om er even in te komen en te kijken of alles naar behoren werkt. Vorig jaar was er geen proloog en moesten we achterin het veld starten. Toch viel het ons alles mee qua stof en inhalen. Juist dan kun je qua navigeren verschil maken. De laatste dagen zit je in een groepje met hetzelfde tempo, dat rijdt het beste.’’


Als het goed loopt, is een top vijf voor Brinky rallysport goed haalbaar, maar om te winnen moet alles kloppen. ,,Het is een combinatie van technisch rijden en lastige navigatie. Das is het mooie aan de Breslau, het is echt een teamspelletje’’ aldus Gydo.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page