top of page

Rallye Breslau 2022 stage 3: Brinky Rallysport pakt tijd terug op directe concurrent

Bijgewerkt op: 30 aug. 2022

Het ging woensdag een stuk sneller dan Rik van den Brink en Gydo Heimans dachten toen ze aan de finish kwamen. Na een enorm lange dag werd de proef pas in de avonduren verreden en dat pakte goed uit. “Het was een hele bijzondere dag”, concludeert Heimans.


Het hele bivak verhuisde woensdag naar het bivak van Drawsko Pomorskie, een ander militair terrein in Polen. Die verhuizing nam echter zoveel tijd in beslag dat de etappe gehalveerd werd en de start van de proef tegen zonsondergang plaatsvond. “Het duurde behoorlijk lang”, vindt ook Heimans. “Daarna duurde het heel lang voordat we een starttijd kregen, we waren er ook niet blij mee omdat onze start was toen het begin te schemeren.”

Desondanks noteerde Van den Brink de tweede tijd, op iets meer dan twee minuten van klassementsleider Urvo Mannama én voor de formatie van Ronald Schoolderman, de directe concurrent in het klassement. “We hebben de proef heel goed gereden op een aardig tempo, ik had niet het idee dat we heel snel waren. Tot onze verrassing hadden we de snelste tijd, ondanks dat we later van start mochten dan enkele andere snelle teams. We reden langer in het donker, dat is lastig en zeker met het stof van vandaag. Soms rijd je in een muur van stof en dan ben je gedwongen om te stoppen tot het wegtrekt.”


In het voorlopige klassement staat Brinky Rallysport nu op de derde plek. “Dit is een mooie opsteker, we konden een goede uitslag wel gebruiken in het klassement. Nu zijn we weer een beetje opgeschoven richting de tweede plek, wat dat betreft is het een hele mooie dag geweest.”
12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page