top of page

Rallye Breslau 2022 Stage 1: Brinky Rallysport tweede: “Het is zweten”

Bijgewerkt op: 30 aug. 2022


Rik van den Brink en Gydo Heimans hebben maandag een visitekaartje afgegeven in de eerste lange etappe van de Breslau Rallye. Het duo klokte de tweede tijd na drie proeven.

Het kwik lag maandag rond de 32 graden Celsius tijdens de eerste serieuze dag van de Breslau Rallye. De 6,8 kilometer lange proloog van zondag leverde Brinky Rallysport een gunstige startpositie op.


“Het was een echt zware dag, de temperatuur in de auto lag nog een graadje of tien hoger dan buiten”, aldus Heimans. “Het was zweten en niet alleen door de temperatuur, de baan was ook zwaar. Het navigeerwerk was soms echt lastig en je moest je kop erbij houden. Wat het echt moeilijk maakte, is dat je veel in het stof rijdt.”


Die gunstige startpositie gaf in het tweede deel van de eerste proef “Uiteindelijk kwamen we in de tweede ronde ook weer tussen deelnemers die nog aan het zoeken waren in de eerste ronde, dat maakte het ook niet makkelijk. We hebben daar een paar tandjes terug gedaan, zeker met het stof waardoor het ineens helemaal dichtslaat. Dan is het lastig om het goede pad te vinden, ook al ben je er al eens geweest."

De officiële tijden zijn nog niet binnen, maar Heimans is er zeker van dat hij en Van den Brink maandag tweede zijn geworden. “Over het algemeen hebben we een hele mooie dag gehad met een voorlopig tweede tijd, algemeen staan we ook tweede. Er kan nog heel veel gebeuren deze week, maar de start is goed.”3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page