top of page

Rallye Breslau 2020 Stage 2

Bijgewerkt op: 12 sep. 2022


Revanche voor Rik en Gydo, Jan Peter en Mark steady in de top tien


Met twee keer de snelste tijd in de twee proeven van vandaag, namen Rik en Gydo revanche op de mindere dag van gisteren. Het duo is nu voorlopig 14e algemeen. Jan Peter en Mark reden een prima 8e tijd en staan nu 7e algemeen.


Gydo Heimans: ,,We hebben het vervelende gevoel van gisteren van ons afgeschud. We hebben een hele mooie dag gehad, met twee mooie proeven. De navigatie was moeilijk en de specials technisch, het was echt een teamspelletje vandaag. Ik ben druk geweest, met heel veel korte notes. Daar lag de moeilijkheidsgraad vandaag. We moesten verder naar achteren starten, door het mindere resultaat van gisteren. Vanaf het begin hebben we direct wat auto’s ingehaald, ook door geen fouten te maken in de navigatie. In de komende dagen zullen de snelheden wat hoger komen te liggen, en zal de navigatie iets minder moeilijk zijn. We verwachten er veel van, we denken dat onze auto daar goed in z’n element zal zijn.’’Zonder topklasseringen te rijden maar wel iedere dag goed erbij te zitten, staan Jan Peter en Mark op een prima 7e plaats. Navigator Mark kijkt al uit naar de dag van morgen, waar het venijn in de staart zit met de avondetappe en een foutje veel tijd kan kosten in het donker.


Mark Salomons: ,,Gisteren moesten we er nog een beetje inkomen, vandaag hebben we het tempo halverwege proef 1 wat omhoog gegooid en dat konden we ook in proef 2 vasthouden. Lastige was wel dat mijn communicatie uitviel na 500 meter in de eerste proef, dat was even wennen. Jan Peter hoorde mij wel, maar ik hem niet. Maar met wat wijzen en schreeuwen kwam dat goed. Ik heb zin in de nachtproef, ik denk dat we veel verschil kunnen maken als we dat goed doen. Tot nu toe ben ik tevreden, op een paar foutjes na. Echt super.’’Morgen verplaatst de rallykaravaan zich naar het tweede bivak in Drawsko Pomorski. Er staan twee specials op het programma, beiden zo’n 50 kilometer lang. Eenmaal in het bivak volgt er nog een avondspecial van zo’n 70 kilometer. Een lange dag dus voor de deelnemers maar zeker ook voor de serviceploegen.4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page